Província Societat

Teulada Moraira inverteix en accions contra la violència de gènere

Aquests fons ascendeixen a 14.755,65 € per a l'execució de mesures durant el període 2023-2024
Aj. Teulada / Redacció

L’Ajuntament de Teulada ha mostrat el seu suport en la lluita contra la violència de gènere, participant activament en les iniciatives finançades pels fons del pacte d’estat contra la violència de gènere. Aquests fons ascendeixen a 14.755,65 € per a l’execució de mesures durant el període 2023-2024, atorgats en virtut de la Resolució de 17 de juliol de 2023 per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere.

La regidora d’Igualtat, Rosana Caselles, ha destacat la importància d’aquestes accions: “És essencial que continuem treballant en la sensibilització i educació per erradicar la violència de gènere. Els fons rebuts ens permeten dur a terme iniciatives que tenen un impacte directe en la nostra societat i en la vida de moltes dones”.

Les activitats finançades per aquests fons inclouen:

– Establiment de Punts Violeta: Durant les festes de Teulada Moraira, el novembre de 2023 i abril de 2024, s’establiran Punts Violeta en les discomòbils, oferint un espai segur i de suport.

– Obres de teatre de sensibilització: El novembre de 2023, es presentaran dues obres de teatre, ‘Faüla’ i ‘Crash Pum Zas Ñam Guau’, dirigides a la ciutadania en general i a l’alumnat de l’IES Teulada, respectivament, per conscienciar sobre la violència de gènere i les seues conseqüències.

– Vídeo de sensibilització: Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere 2023, es difondrà un vídeo en xarxes socials per sensibilitzar la població.

– Materials publicitaris: Es distribuiran materials informatius i de conscienciació sobre la violència de gènere.- Tallers educatius: Entre gener i maig de 2024, es duran a terme tallers sobre afectivitat i sexualitat en els col·legis Sant Vicent Ferrer i Cap d’Or, i a l’IES Teulada, adaptats a diferents grups d’edat (6é d’EP, 2n i 4t d’ESO) per a la prevenció de la violència de gènere.

– Tallers coeducadors: Per al primer i tercer cicle d’educació primària, es desenvoluparan tallers que promouen la igualtat de gènere i la coeducació.

Caselles ha subratllat la rellevància d’aquestes accions educatives: “L’educació és l’eina més poderosa per prevenir la violència de gènere. En treballar des de la infància en la igualtat i el respecte, estem construint una societat més justa i segura per a totes i tots”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *