Esports

Alex Pella apunta a un nou rècord en ‘La volta a España’

El Real Club Marítim de l'Abra-Real Sporting Club i el Real Club Náutic de Barcelona se sumen a este nou desafiament esportiu del Maxicat Victor
Alex Pella i els patrocinadors a Bilbao / Delphine Trentacosta

El Maxicat Victoria, comandat per l’experimentat navegant Alex Pella, es prepara per a fer història intentant batre el rècord de ‘La volta a España’ després de la seua preparació en el Real Club Marítimo de l’Abra-Real Sporting Club. L’eixida per a este desafiador recorregut de 1.500 milles nàutiques, que unix Bilbao i Barcelona, està programada entre el 8 i el 14 de juliol.

Alex Pella ha destacat la bellesa i la complexitat de la ruta, que inclou la navegació pel Cantàbric, el pas de Finisterre, la costa de Portugal, l’estret de Gibraltar i la imprevisible Mar Mediterrània. La meta és superar la marca de 12 dies i 13 hores establida pels germans López-Doriga en 2006 a bord de l’‘Art i Naturalesa’.

L’equip de Pella, inclosos Lalou RoucayrolAlejandro CanteroAlberto Muñoz i David Pella, està llest per a enfrontar este desafiament que no sols posa a prova la seua resistència sinó també la seua habilitat per a manejar les diverses condicions climàtiques i marítimes que presenta esta ruta.

El Real Club Marítimo de l’Abra-Real Sporting Club i el Real Club Náutico de Barcelona recolzen este intent, destacant la importància de l’esdeveniment no sols per a l’esport sinó també per al turisme i la visibilitat internacional d’estes ciutats com a destins clau de vela.

Manu Sendagorta, president del Real Club Marítimo, i Jordi Puig, president del RCNB, han expressat el seu orgull i suport a Pella, subratllant el prestigi que porta a les seues instal·lacions i l’expectativa d’un exitós recordatori de l’herència marítima espanyola.

A més de buscar un nou rècord en la volta a España, el Maxicat Victoria també es prepara per a un repte encara major: la volta al món cap a l’oest, sota el projecte Desafiament Victoria, que promou principis de sostenibilitat i minimització de l’impacte ambiental.

Pella després de la firma realitzada a Bilbao | Delphine Trentacosta

Amb el suport de patrocinadors com Festina i Qualitas Energy, i la col·laboració tècnica d’IDOM per a la gestió de la petjada de carboni, este projecte no sols busca assoliments esportius sinó també conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat en l’esport nàutic.

Este intent de rècord no sols és un desafiament esportiu sinó també un esforç per a inspirar i educar sobre la importància de la protecció ambiental i l’ús responsable dels recursos marítims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *