Successos

La Creu Roja de Xàbia rescata a dos germans amb símptomes d’insolació

Els afectats van ser remolcats a la costa i atesos per sanitaris després de patir l'incident durant una excursió en caiac a la Cala del Tangó
Rescat / Aj. Xàbia

La Creu Roja de Xàbia ha rescatat a dos germans que es trobaven esgotats i amb símptomes d’insolació mentre es dirigien en caiac a la zona de la Cala del Tangó.

Els fets es van produir aquest diumenge, al voltant de les 10.45 hores, quan el Centre de Coordinació Provincial de la Creu Roja va mobilitzar els seus equips a Xàbia per auxiliar a dos persones que anaven en caiac a la zona de la Cala del Tangó.

Després d’accedir la moto d’aigua de la Creu Roja, es va comprovar que es tractava de germans, que estaven tombats al caiac a causa del seu malestar. Juntament amb ells es trobava un xic, que estava per la zona i va acudir al seu auxili mentre arribava l’operatiu de rescat.

A la vista de l’estat en què es trobaven, van ser remolcats per la moto d’aigua a l’escullera del far verd del Port de Xàbia, on van ser atesos pels sanitaris d’una de les ambulàncies de la Creu Roja.

Mentre tot això ocorria, un altre sanitari de l’equip va atendre a la mare dels dos joves, que es trobava al costat del restaurant Tangó. Ella també estava en l’excursió amb el caiac, i en un moment determinat, a la vista del mal estat en què es trobaven els seus fills, es va llançar a l’aigua per arribar a terra ferma i demanar ajuda.

La Creu Roja va mobilitzar la segona ambulància, per si era necessari atendre-la. Finalment, després d’una primera valoració sanitària, els tres es trobaven exhausts i molt marejats i, en comprovar que la mare i la filla no milloraven, van ser traslladats al centre de salut de Xàbia per a una valoració facultativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *