Societat

Aquests són els Punts Violeta que Pedreguer ha posat en marxa

A més, el municipi, ha renovat la imatge de la campanya contra les agressions sexistes
Campanya violència de gènere / Redacció

Aquest any, s’ha implementat un protocol de prevenció i intervenció contra les agressions sexuals en espais festius i d’oci. L’objectiu és garantir la màxima protecció possible no només durant les festes patronals, sinó també en qualsevol acte festiu.

En aquest marc, el passat 11 de juny es va dur a terme una formació impartida per les professionals del Centre Dona 24 Hores de Dénia. A la sessió, en la qual va participar Creama Pedreguer, hi van assistir representants de la comissió de festes 2024 i propietaris de bars i locals de Pedreguer. L’objectiu de la sessió va ser establir les pautes i criteris d’actuació que els locals i les barres de festes 2024 haurien de seguir.

A més, la regidoria d’igualtat ha contractat, com en anys anteriors, professionals expertes que estaran als punts violeta en els següents dies i ubicacions:

Pati del col·legi de l’ALFÀS
– Dissabte 6, de 23:00 a 05:00
– Divendres 12, de 00:30 a 05:00
– Dissabte 13, de 00:30 a 05:00
– Diumenge 14, de 00:00 a 05:00
– Dijous 18 de juliol, de 23:00 a 05:00
– Dissabte 20 de juliol, de 22:30 a 05:00

Plaça de l’Amistat
– Divendres 19 de juliol, de 00:30 a 04:00

D’altra banda, la Policia Local, en col·laboració amb la regidoria d’igualtat, ha distribuït més de 60 cartells amb el protocol d’actuació davant d’agressions sexuals a totes les càbiles, incloent-hi els dies i les hores en què estaran actius els punts violeta durant les festes.

A partir de la setmana vinent, bars i locals d’oci també disposaran del protocol d’actuació i la informació sobre els punts violeta.

Aquest any, l’Ajuntament ha creat material de sensibilització, com ara lones amb el missatge contra les agressions sexuals i un codi QR que permet accedir al protocol d’actuació en cas d’agressió. Les lones estaran situades a Mestre Serrano, Plaça de l’Amistat i Cal Comes. També s’han produït prop de 600 ventalls amb el lema de la campanya i prop de 1.000 fullets que seran distribuïts per locals, bars i comerços, incloent-hi el protocol d’actuació i missatges de sensibilització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *