Societat

Denia Animal Save convoca manifestació contra els bous a la mar de Dénia

La protesta serà el diumenge 7 de juliol, a les 12 hores, des de la plaça de l'Ajuntament
Manifestació contra els bous a la mar, el 9 de juliol de 2023 a Dénia / Tino Calvo

S’acosta la Festa Major de Dénia, a celebrar del 6 al 14 de juliol; i un any més, el col·lectiu Denia Animal Save ha anunciat l’organització d’una nova manifestació per mostrar el seu rebuig a les actuacions de bous a la mar, en la ciutat.

L’acte de protesta està convocat per al diumenge 7 de juliol, a les 12 hores. El recorregut començarà a la plaça de l’Ajuntament de la capital comarcal.

La regidoria de Festes, dirigida per Raúl García de la Reina, ha reduït a la meitat les actuacions taurines, aquest any, mantenint-se només una entrada de bous a la mar, i només les sessions taurines vespertines a la plaça de bous, instal·lada en el port.

Malgrat aquesta reducció, des de l’associació han tornat a convocar, un estiu més, aquesta manifestació, en contra de la utilització dels animals en els festejos.

En un comunicat, en les seues xarxes socials, Denia Animal Save assenyala que “els bous no saben nadar i açò és diversió per a molta gent, veure com el pobre bou o vedella lluiten desesperats per intentar salvar-se”. També recorden que l‘any passat, va morir un bou ofegat, en aquestes “festes, on tots els anys usen aquests animals perquè uns pocs es divertisquen amb el seu sofriment”.

Fan la següent crida: “Els animals ens necessiten units: Digues no als bous a la mar, i junts aconseguirem abolir aquesta cruel festa. Perquè UNIDXS SOM MÉS FORTS!”.

Així mateix, per a aquest any, s’informa des del col·lectiu que estan “organitzant autobusos des d’Alacant i València, per poder facilitar el transport dels activistes”. I a més “hem creat un grup de WhatsApp de cada ciutat, i així poder gestionar millor el desplaçament”.

Manifestació contra bous a la mar, 9 de juliol de 2023 a Dénia / Tino Calvo.

Ondara

Per cert, a més Denia Animal Save ha anunciat, també a través de les seues xarxes socials, que s’adherixen a la concentració convocada per la plataforma Ondara Sense Crueltat Animal.

Aquesta última ha convocat la seua primera concentració per a “demostrar el nostre rebuig a la correguda de bous que ha imposat la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana a Ondara. El pròxim 7 de setembre tindrà lloc al nostre poble una correguda de bous amb picadors, en el marc de la sèrie que ha organitzat la Conselleria de Vicente Barrera al llarg de tot el territori valencià”.

Davant aquesta, la plataforma convoca “a tota persona que vulga una Ondara lliure de correguda de bous, lliure de tortura i mort. Convoquem a totes les persones que defensen el benestar, la vida digna i els drets dels animals. Demostrem que som un poble, una comarca i un país progressista que no vol repetir mai més aquesta barbàrie”.

La cita és el 4 de juliol a les 19:30 a la plaça de bous d’Ondara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *