Política municipal

Dénia i Sitval acorden la parcel·la de la futura ITV provisional

L'estació no s'instal·larà fins a gener de 2025
Pla de la futura ITV provisional de Dénia / Redacció

Ja se sap quina serà la parcel·la on es muntarà la futura ITV provisional de Dénia. No obstant això, l’estació no estarà fins a gener de 2025.

Recentment, l’alcalde Vicent Grimalt i els regidors de Territori i Seguretat Ciutadana, Maria Josep Ripoll i Javier Scotto, respectivament, mantenien una reunió a Dénia amb una representació tècnica de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (Sitval) per concretar les actuacions necessàries per a adequar la parcel·la en la qual s’instal·larà, a principis del 2025, una ITV provisional a la ciutat.

La parcel·la finalment elegida, per la seua mida i condicions d’accessibilitat, és la situada al carrer Castella-la Manxa, darrere de l’Agència Tributària i al costat de l’esplanada de Torrecremada. La parcel·la té 800 metres quadrats i l’accés dels vehicles s’habilitarà pel vial de Castella-la Manxa, contigu a Torrecremada.

Els tècnics de Sitval van presentar als representants de l’equip de govern el pla amb les instal·lacions ja dibuixades sobre la parcel·la i van sol·licitar a l’Ajuntament de Dénia que es procedisca a adequar-la: asfaltat, connexió a subministraments, tancat i condicionament de l’entrada.

Així mateix, s’han tractat ja amb la Policia Local les necessitats pel que fa a mobilitat i regulació del trànsit quan l’estació entre en servei.

Ripoll ha explicat que el compromís de Sitval és muntar la ITV provisional de Dénia en gener del 2025, quan es preveu que s’haja fet efectiu el reforç de personal. “Nosaltres, des de l’ajuntament, ens posarem amb els treballs de condicionament de la parcel·la i amb el tràmit de cessió a Conselleria”.

Per la seua part, l’alcalde ha recordat que les gestions per solucionar el col·lapse de la ITV a la comarca, amb la posada en servei d’una estació a Dénia, van començar en octubre del 2023 “amb les primeres converses que vaig mantindre directament amb la consellera d’Indústria, Nuria Montes. Des del primer moment la comunicació ha sigut fluida i hem aconseguit arribar a aquest punt”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *