Successos

Detingut a Xàbia per sostraure joies en domicilis de dones d’avançada edat

Va distribuir les joies per diferents establiments de compravenda d'or rebent més de 6.700 euros
Foto d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil a Xàbia / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 45 anys per la comissió de sis presumptes delictes de furt a l’interior d’habitatge i un altre d’estafa. S’han aconseguit localitzar diferents joies abans de ser foses, les quals han sigut retornades a les seues legítimes propietàries. El detingut ha sigut posat a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Dénia.

Les investigacions van començar el passat mes de febrer, quan un ciutadà va denunciar que algú havia accedit al domicili de la seua mare, de 72 anys i veïna de Xàbia, i li havia sostret diferents joies d’or.

Els agents de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Xàbia van iniciar les perquisicions esbrinant, a través del cercle pròxim de la víctima, que existien fins a sis víctimes més.

Els investigadors van obtindre a través de les manifestacions de les víctimes que un home, de mitjana edat i conegut per totes elles, s’havia aprofitat de la seua confiança per a entrar en els domicilis. Amb aquesta informació, els agents van realitzar diferents gestions, entre elles el rastreig per diversos establiments de compravenda d’or, descobrint nombroses transaccions realitzades per un home que coincidia amb la descripció de les víctimes, aconseguint així acreditar la venda de diferents joies d’or sostretes.

Davant la informació recaptada, els agents van aconseguir que les víctimes reconegueren un total de 23 peces d’or venudes pel presumpte autor dels furts als diferents establiments de compravenda, i per les quals va rebre més de 6.763 euros. De totes les joies, els agents van aconseguir paralitzar la fusió de tres d’elles, valorades en 435 euros, podent retornar-les a la seua legítima propietària.

Finalment, després d’identificar i localitzar al presumpte autor dels delictes de furt i estafa, un home de 45 anys, els agents van procedir a la seua detenció i posada a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia, que va decretar la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

Cal destacar que la investigació continua oberta, no descartant l’aparició de noves víctimes, ja que es té coneixement que el detingut va procedir a la venda de més joies de les quals encara no s’ha determinat la procedència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *