Societat

Els Magazinos torna amb el V Concurs ‘La Millor Tomaca de La Marina’

El mercat gastronòmic i cultural de Dénia fa una crida als agricultors per a participar
Quique Dacosta, membre del jurat del concurs / Els Magazinos

Els Magazinos triarà la millor tomaca en el V Concurs ‘La Millor Tomaca de La Marina’. Per quint any consecutiu, el mercat gastronòmic i cultural de Dénia fa una crida als agricultors de la Comunitat Valenciana.

Enguany, esta cita imperdible per als amants de la tomaca tindrà lloc el 28 de juliol en Els Magazinos i, després de cinc anys celebrant-se, suposa ja una festa per a l’agricultor de la Comunitat Valenciana entorn d’un producte tan propi del territori valencià com és la tomaca.

Les categories del concurs són: ‘Millor tomaca’, ‘Millor tomaca de penjoll’, ‘Millor tomaca en conserva’ i ‘Millor tomaca seca’. La convocatòria està oberta a tots els agricultors que cultiven tomaques en la Comunitat València i puguen presentar almenys 3 quilos de producte de tomaca o, com a mínim, 3 pots de conserva, en funció de la categoria a la qual es presenten. Així mateix, un altre requisit és que les persones que s’inscriguen puguen personar-se en Els Magazinos el dia de l’esdeveniment.
Pots veure les bases del concurs ací: https://elsmagazinos.com/bases-concurso-la-millor-tomaca-de-la-marina/

Com inscriure’s? Les persones que vulguen participar han d’enviar un e-mail a hola@elsmagazinos.com o un whatsapp al 609 93 96 07 indicant el nom, telèfon, en quina categoria i amb quines varietats volen participar i on els cultiven. El termini d’inscripció està obert fins al 25 de juliol.

Concurs de la Millor Tomaca | Els Magazinos

Mecànica del V Concurs de la Millor Tomaca

El dissabte 27 de juliol tindrà lloc la semifinal, el jurat de la qual estarà format per 5 experts en gastronomia, periodistes, amants de la tomaca i hedonistes. Cada membre seleccionarà dos tomaques en la categoria ‘Millor tomaca’ i un en les categories ‘Millor tomaca de penjoll’, ‘Millor tomaca en conserva’ i ‘ Millor tomaca seca’ perquè passen a la final. Amb la qual cosa, el nombre de tomaques finalistes per categoria seran:

● ‘Millor tomaca’: 10 finalistes
● ‘Millor tomaca de penjoll’: 5 finalistes
● ‘Millor tomaca en conserva’: 5 finalistes
● ‘Millor tomaca seca’: 5 finalistes

El dia de la final, el diumenge 28 de juliol, el jurat estarà compost per almenys 6 persones vinculades al món de la gastronomia i el periodisme, així com un representant de Cervesa Túria. El jurat estarà presidit un any més pel reconegut cuiner Quique Dacosta amb 3 estreles Michelín i en el top 15 dels millors restaurants del món. Una nova edició en la qual ha decidit participar i, d’esta manera, mostra el seu suport als productors locals i al territori valencià.

Puntuacions del jurat | Els Magazinos

El jurat valorarà totes les tomaques de cada categoria que han passat a la final i els puntuaran sobre la base del sabor i la textura. Entre tots els finalistes es repartiran 5.000€ en premis.

Una cita que és senyal d’identitat d’Els Magazinos

El mercat gastronòmic i cultural de Dénia posa en valor els productes de proximitat en totes les seues iniciatives gastronòmiques emmarcades dins del projecte Cuina de Territori i la tomaca és un dels productes estrela en la temporada d’estiu. Per això, des de juliol de 2020, Els Magazinos celebra este esdeveniment com una oda a la tomaca en totes les seues varietats. Una cita per a posar rostre als productors que fan possible que puguem gaudir d’este producte, que són agricultors com: Antonio Noguera, Hector Carrió, José Tudela, Kiko d’Hort Obert, Paco Pérez de L´Hort de Neli, Xavier Mulet de L´Horta de Xavier, Vicent Mahiques, Joan Folqués, Jaume Noguera, Pablo Oteiza o Pepa i Robert Santacreu. A més, suposa una cita en la qual es festeja el treball que realitzen els agricultors conservant espècies autòctones de la Comunitat Valenciana.

Tomaca participant al concurs | Els Magazinos

En esta festa al voltant de la tomaca, a més de celebrar el concurs, també es realitzarà un mercat ambulant de la tomaca en el qual es podran comprar tomaques de Pepa i Robert Santacreu i un dels productes que millor maridan amb la tomaca: Olis de Diana (de les marques alacantines Tossut, Alfaoliva, Octobris i Racó de Payà). També es realitzarà un esmorzaret tomaquer en els locals del Carrer dels Sabors per a degustar este producte al qual retem homenatge en diferents elaboracions al costat d’una Cervesa Túria.

Els Magazinos, seguint la línia de suport a artistes valencianes, ha comptat de nou amb la il·lustradora valenciana Carla Fuentes per a realitzar la imatge de l’esdeveniment, qui ja va il·lustrar el cartell de la IV edició del ‘Concurs de la Millor Tomaca de la Marina’

Els Magazinos, seguint la línia de suport a artistes valencianes, ha comptat amb la il·lustradora valenciana Carla Fuentes per a la realització de la imatge de l’esdeveniment, qui ja va il·lustrar el cartell del 2n anivesario del mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *