Obres

La Diputació d’Alacant invertirà 528.000 euros en el Pla de Mobilitat Per als vianants Ciclista per a 2024-2025

Calp i Moraira es beneficiaran d'esta iniciativa que facilitarà nous trajectes per als corredors
Carril bici / Redacció

La Diputació d’Alacant invertirà 528.000 euros en el Pla de Mobilitat per als vianants i ciclistes en 2024-2025. La inversió de la diputació administrarà, segons el cas, l’execució de l’obra, redacció del projecte o expropiació de terrenys. Un total de sis projectes podran traure profit de la iniciativa. Entre les obres finançades, es troba la construcció d’un carril cicle-per als vianants en la CV-746 entre Calp i Moraira.

El diputat de Carreteres, Arturo Poquet ha destacat que s’ha de “millorar la seguretat de vianants i ciclistes, afavorint la comoditat en els seus desplaçaments i una mobilitat més sostenible són els objectius d’aquest pla d’actuació que financem íntegrament des de la Diputació d’Alacant”.

Així mateix, ha insistit en la importància de fomentar este tipus de mobilitat més saludable i ha recordat el pes cada vegada més creixent del cicloturisme a la província, on molts professionals preparen la temporada. “Tot això ens ha portat a fer una aposta per esta mena d’inversions en els més de mil quilòmetres que conformen la xarxa viària provincial”, ha apuntat.

Els projectes són proposats pels tècnics del departament de Carreteres en funció de les necessitats detectades i del pressupost requerit. “D’aquesta manera, no sols executem actuacions, sinó que es preparen unes altres per a poder ser executades en exercicis o plans posteriors”, ha explicat Poquet.

En esta ocasió, el pla inclou la construcció d’una via cicle-per als vianants en la CV-746 de Calp a Moraira, entre PK 8+ 800y 9+900 amb un pressupost de 300.000 euros. Així mateix, la Diputació finançarà amb 33.000 euros en total la redacció dels projectes d’itinerari cicle-peatonal i reforç del ferm en la CV-849 Torrellano-L’Altet (PK 0+450 a 1+950) i ampliació de plataforma per a seguretat cicle-per als vianants en la CV-770 a Orxeta (PK 4+550 a 8+420).

Finalment, també se sufragarà amb 195.000 l’expropiació dels terrenys per a l’execució en un futur de les següents actuacions: eixample i construcció d’itinerari ciclista en la CV-849, el Altet-Torrellano (PK 6+100 a 7+660); millora de la seguretat viària d’usuaris vulnerables en la CV-733 entre Pedreguer i Venda del Pou de l’Ovella (PK 0+000 a 1+100); i reforç del ferm i andana per als vianants-ciclista en la CV 853 Elx-La Marina (PK 0+160 a 3+600- tram Ronda Sud d’Elx a la Foia).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *