Cultura

Maria Ibars tindrà el seu segell postal en 2025

Es proposarà que Dénia siga la seu de la presentació de la insígnia
Maria Ivars / Aj. Dénia

Correus dedicarà un segell postal a l’escriptora Maria Ibars Ibars en 2025, segons va acordar per unanimitat la Comissió Filatèlica de l’Estat el mes de juny passat. Aquesta comissió és l’òrgan encarregat de determinar quines emissions es posaran en circulació.

La proposta de dedicar un segell a Maria Ibars va sorgir de l’Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp el juny de 2023, arran de la declaració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que proclamava 2024 com a l’Any Maria Ibars. L’Ajuntament de Dénia es va adherir immediatament a la iniciativa i el 27 de juliol de 2023, el ple de la Corporació va aprovar per majoria sumar-se a la petició i sol·licitar formal a la Comissió Filatèlica de l’Estat. També s’hi va unir l’Institut d’Estudis Comarcals (IECMA). Concretament, es va sol·licitar que “en les futures emissions dins de la sèrie #8MTodoElAño tinguen en compte la figura de l’escriptora valenciana Maria Ibars (1892-1965)” en els anys 2024 o 2025.

Maria Ivars | Aj. Dénia

Encara es desconeixen molts detalls del segell, com el format, el valor facial, la tirada total, i fins i tot, el seu disseny i la imatge que finalment il·lustrarà l’estampilla. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Dénia es contactarà amb Correus i amb la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre per a posar a la seua disposició tot el material gràfic necessari per a l’elaboració del segell. Així mateix, es proposarà que Dénia siga la seu de la presentació del segell dedicat a Maria Ibars, qui és filla adoptiva de la ciutat des de 2015.

Des de la filatèlia comarcal, l’acadèmic de la Reial Acadèmia Hispànica de Filatèlia i Història Postal, José Ivars Ivars, destaca “la importància que té aquest segell; un nou que incorporar als molts que ja s’han emés dedicats a aquesta comarca, per la transcendència en l’àmbit filatèlic-postal que tindrà donar a conéixer al personatge”. El segell de Maria Ibars, puntualitza, “una vegada posat en circulació, no sols podrà adherir-se a la correspondència, sinó que formarà part de nombroses col·leccions i catàlegs a tot el món, ja no sols pel segell en si, sinó pels diferents mata-segells al·lusius que se solen fer en cada segell que ix a la venda”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *