Societat

Mor Carles Miralles Pastor, fundador de l’Autocine Drive In de Dénia

El juny de 1979 va obrir aquest autocine, el més longeu de tota Espanya
Carles Miralles Pastor / Facebook Autocine Drive In

Aquest dijous, 4 de juliol, ha faltat el gestor de cinemes i productor Carles Miralles Pastor, fundador, propietari i director de l’Autocine Drive In de Dénia; i col·laborador d’aquesta casa.

Natural de Pego, Miralles era membre de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), de l’Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents (AVAPI) i de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

El sepeli tindrà lloc aquest dissabte, a la parròquia de la Sagrada Família, al Convent de Pego.

Miralles va iniciar la seua trajectòria professional en 1970, a París al Conservatoire de Cinema Français, on va cursar estudis de cinematografia. Fins a 1979, va ser ajudant de producció i direcció a la productora francesa Sofracima. En aquell any (un 9 de juny de 1979), va obrir l’Autocine Drive In a Dénia, el més longeu de tota Espanya.

Premi José Marsal Caballero

Precisament, l’autocine va rebre, en l’any 2019, el Premi Especial Comarcal Pepe Miralles, a la XXXIX edició dels Premis José Marsal Caballero de la 92.5 de la FM.

Des de 1979, ha romàs fidel a la seua programació amb sessió doble d’estrenes, acostant als espectadors les pel·lícules més actuals, projectades en una pantalla exterior de 200 metres quadrats.

Trajectòria professional

En 1978 va crear una empresa d’exhibició i va tornar al món de la producció amb el documental ‘Green Paradise‘, el videoclip ‘Quina calitja’ de La Gossa Sorda o ‘L’Ovidi, el making off de la pel·lícula que mai no es va fer’.

També ha participat en el llargmetratge dirigit per Imanol Uribe ‘Un Camino bordeado de Rosas Rojas‘ i en les sèries de televisió ‘Las naranjas de oro‘ i ‘El marqués del vino‘.

En la seua trajectòria també figura l’explotació de sales municipals en sessions comercials i de cineclub, concretament del cine Olimpia d’Oliva (des de 1991), el cine Victoria de Pego (1983-2000) i el cine Alambra de Calp (1998-2004).

Ha col·laborat, així mateix, en diversos programes de cine a la ràdio i televisió; com a la 92.5 de la FM.

També ha estat delegat a París del productor valencià José María Pascual en la pel·lícula de Ricardo Franco ‘Los restos del naufragio‘ i ha estat ajudant de producció i de realització en projectes com ‘Popsy Pop’ dirigida per Jean Herman, ‘Demasiado bonitas para ser honestas‘ de Richard Balducci, ‘Les Hommes‘ de Daniel Vigne o ‘Taxi malva’ d’Yves Boisset. En 2001, funda la companyia Aire de Cinema (ADC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *