Medi ambient

Empresaris i veïns de la Granadella i Portitxol s’impliquen en el Pla de Protecció Contra Incendis

La regidoria de Platges i la Policia Local van organitzar una xarrada per a instruir sobre mesures de seguretat en cas d'incendi
Reunió Pla Incendis Xàbia / Policia Local Xàbia

La regidoria de Platges i la Policia Local van organitzar una xarrada el divendres a la Granadella amb la finalitat d’implicar els veïns i empresaris d’aquesta cala i la del Portitxol en les mesures de protecció incloses en el Pla d’Autoprotecció elaborat per l’Ajuntament fa uns anys.

En un any tan sec com aquest, la seguretat de les platges i de tots els que les gaudeixen és una prioritat per a l’Ajuntament i d’aquí ve que siga necessari implicar a tots els sectors que treballen tant en la Cala de la Granadella com en la del Portitxol, així com als residents de la zona. Entre els assistents es trobaven veïns, empresaris d’hostaleria, empresaris de serveis turístics (concessionaris d’hamaques i ombrel·les i empreses de turisme actiu), el servei de vigilància i socorrisme (Creu Roja Xàbia), el servei de control d’accessos i de l’aparcament, així com el personal municipal: Policia Local i tècnics de les regidories de Serveis, Platges i Medi Ambient.

Reunió prevenció Xàbia | Policia Local

També hi van assistir el regidor de Platges, Juan Ortolá, i l’alcaldessa, Rosa Cardona.Per aquest motiu, des de la regidoria i la Policia Local van celebrar aquesta trobada de la mà de l’empresa especialitzada Medi XXI (encarregada d’elaborar els plans d’autoprotecció) per a proporcionar a tots ells unes instruccions pràctiques i directes sobre com procedir en cas d’un incendi entorn de les cales.

Durant la trobada es van abordar qüestions com: la identificació de riscos i prevenció d’incendis; els protocols d’evacuació i punts de trobada segurs; l’ús d’equips d’extinció disponibles a la platja; accions immediates en cas de detectar un incendi i la col·laboració amb els serveis d’emergència.

Després de la xarrada, l’edil de Seguretat, Juan Ortolá, va agrair l’assistència de tots els empresaris de la zona i va afirmar: “Tots junts hem de treballar per a estar preparats per a una situació d’emergència en les nostres cales”. Per això, “la preparació i aquestes xarrades són necessàries perquè cadascun sàpia el que ha de fer en cas d’emergència”.

Per la seua part, l’alcaldessa Rosa Cardona va destacar el grau de compromís dels empresaris i serveis “amb la protecció de la cala de la Granadella i el Portitxol” i va assenyalar que s’han posat a la disposició de l’ajuntament per a ajudar en cas de produir-se una situació d’emergència.

Cardona va recordar que des de fa unes setmanes ja està a Xàbia la reguarda del Consorci Provincial de Bombers, que juntament amb “l’agrupació de Protecció Civil i els Voluntaris de Balcó a la Mar s’encarreguen de vigilar tot el nostre terme municipal en aquests mesos d’estiu i es mobilitzen immediatament en cas de produir-se qualsevol conat d’incendi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *