Educació

El Consell Escolar del CPEE Raquel Payá convoca els representants polítics per desbloquejar l’ampliació del pressupost

La reunió, programada per al 12 de juliol de 2024, busca unir esforços per solucionar una reivindicació de més de 22 anys
CEE Raquel Payà / Redacció

El Consell Escolar del Centre d’Educació Especial Raquel Payá, reunit el passat 4 de juliol de 2024, ha acordat convocar tots els representants polítics de la ciutat de Dénia a una reunió el pròxim 12 de juliol a les 9:00 hores.

L’objectiu d’aquesta reunió és pregar per la unió dels partits representats amb la finalitat de trobar una solució a l’ampliació del pressupost del centre. La direcció del centre ha sol·licitat que temes tan sensibles com aquest no es polititzen.

Aquesta reivindicació, que es manté des de fa més de 22 anys, des de la instal·lació de les aules prefabricades, ha estat esperant durant 16 anys per l’ampliació del centre. La demora en la solució també afecta negativament un altre centre de la ciutat, el Conservatori de Música de Dénia, que es troba en una situació precària.

En aquesta reunió, els representants polítics tindran l’oportunitat de conéixer de primera mà les instal·lacions i l’estat actual d’aquestes, així com d’explicar a la comunitat educativa del centre el perquè de la situació actual i com estan disposats a col·laborar per desbloquejar aquesta situació, que és insostenible.

Aquest és el cronograma dels esdeveniments

L’Ajuntament de Dénia va rebre la cessió de competències l’any 2020, i amb la participació de la comunitat educativa, es va dissenyar un projecte que estava llest per iniciar les obres l’any 2022. No obstant això, l’increment dels preus dels materials va fer necessària una ampliació del pressupost, que es va sol·licitar a l’Ajuntament.

El setembre de 2023, la directora general d’Inclusió i Innovació de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, M. Rosario Escrig, va adquirir un compromís verbal amb la direcció del centre per mediar amb el director general d’Infraestructures, Rafael Valcárcel, amb l’objectiu d’accelerar la construcció del nou centre.

El 22 de novembre de 2023, durant la visita de M. Rosario Escrig a la inauguració de la parada del mercat gestionada pel centre, es va reunir amb representants de la comunitat educativa, així com amb l’Alcaldia, vicealcalde, i les regidores d’Educació i Urbanisme, reafirmant el seu compromís en la mediació.

El 7 de desembre de 2023, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va declarar públicament que la construcció del nou Raquel Payá és una prioritat per al seu govern.

El 27 de desembre de 2023, es va convocar una reunió a la Conselleria d’Educació, a la qual van assistir l’alcalde i les regidores d’Urbanisme i Educació. Es va informar que, amb l’autorització de l’ampliació del pressupost, es podrien iniciar les obres.

Al Consell Escolar Municipal del 8 de maig de 2024, l’alcalde va explicar que encara s’estava esperant l’autorització per a l’ampliació del pressupost. Va afegir que si no es rebia l’autorització, l’Ajuntament començaria els tràmits amb el pressupost autoritzat i continuaria amb el procés d’ampliació.

El 29 de maig de 2024, es va convocar una reunió tècnica a la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, amb les direccions de tots els centres d’Educació Especial de la Comunitat Valenciana, la directora general d’Inclusió i Innovació i el director general d’Infraestructures. Al final de la reunió, el director general va informar la direcció del centre que només s’esperava l’autorització d’Hisenda, que si no arribava eixa setmana, seria la següent.

L’1 de juny de 2024, en una conversa informal, l’alcalde va mencionar que hi havia més dificultats tècniques de les esperades per poder licitar parcialment l’obra.

L’11 de juny de 2024, l’alcalde va informar que havia rebut un missatge del director general d’Infraestructures, prometent una bona notícia en dos dies. Tanmateix, després d’això, no es va rebre cap més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *