Medi ambient

Tornen les rutes ambientals “Descobrir els paisatges de Dénia” al juliol i agost

L'Ajuntament de Dénia organitza 16 eixides per la naturalesa amb novetats com visites al riurau Bancal Roig i observacions astronòmiques
"Descobrir els paisatges de Dénia" / Aj. Dénia

L’Ajuntament de Dénia, a través de l’àrea de Transició Ecològica, ha organitzat una nova edició de les rutes ambientals per Dénia i les poblacions de muntanya de la Marina Alta, anomenada “Descobrir els paisatges de Dénia“.

El programa inclou un total de 16 eixides per la naturalesa, que es realitzaran entre juliol i agost, per diferents paisatges de la costa o de la muntanya de la comarca.

Les novetats per a enguany són la incorporació de dues visites, el 23 de juliol i el 6 d’agost, al riurau Bancal Roig i a la bodega cooperativa S. Vicente Ferrer de Teulada. Aquestes visites permetran conéixer un museu etnològic de la vida i els oficis tradicionals de la Marina Alta, especialment els elements vinculats al procés d’elaboració de la pansa.

Una altra novetat és una ruta de senderisme senzilla per Segària, que tindrà lloc el 2 d’agost, i que transcorre per un antic canal de reg.Entre el 17 de juliol i el 9 d’agost, es realitzaran diverses eixides, en forma de passejos de dificultat baixa o moderada, per donar a conéixer als residents i visitants paisatges i racons variats sense desplaçaments excessius.

Totes les rutes es realitzaran per la vesprada, per evitar les hores de més calor, excepte dues rutes nocturnes. A causa de la gran demanda, aquest estiu tornen les nits d’observació astronòmica, el dijous 18 de juliol i el divendres 9 d’agost, coincidint amb la lluna creixent. Aquestes dues nits s’instal·laran tres telescopis d’alta resolució en un punt de mínima contaminació lumínica, gràcies a la col·laboració de l’Associació Astronòmica de la Marina Alta (AAMA), els membres de la qual impartiran les oportunes explicacions.Aquesta oferta posa en valor el descobriment de l’entorn natural pròxim com a atractiu turístic, amb recorreguts per la Via Verda, el parc Bassetes i la platja, la costa rocosa de Les Rotes, el parc natural del Montgó i la Cova de l’Aigua, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, el jardí mediterrani de l’Albarda, els voltants de Jesús Pobre i el Mercat del Riurau, l’observació astronòmica nocturna i els camins de muntanya a la Vall de Laguar.

Per a participar en qualsevol de les 16 eixides, i atés que les places són limitades, serà necessari preinscriure’s enviant un correu a viuconviu@ayto-denia.es, indicant el nom, l’edat de cada persona que acudisca i un telèfon de contacte. El termini d’inscripció en cada ruta finalitza a les 13.00 hores del dia anterior a cada excursió (si l’excursió és en diumenge, la preinscripció es realitzarà abans de les 13.00 hores del divendres anterior).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *