Societat

Teulada Moraira s’uneix a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l’OMS

Per a aconseguir-ho s'ha dissenyat un pla estratègic que té per objecte l'estudi i l'anàlisi en profunditat de la situació municipi
Teulada / Torre Cap d'Or

Teulada Moraira ha estat reconeguda com a membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), igual que Dénia. Aquest reconeixement reflecteix el compromís del municipi per millorar la qualitat de vida de les persones majors, promovent un entorn inclusiu i accessible per a tota la ciutadania.

Per a aconseguir aquest objectiu, s’ha dissenyat un pla estratègic que té per objecte l’estudi i l’anàlisi en profunditat de la situació municipal actual per a dissenyar les accions oportunes basades en les necessitats de la població. A través d’aquesta iniciativa, es pretén incorporar la perspectiva i l’opinió de les persones majors en el disseny i la planificació de les estratègies públiques, millorant els seus entorns, adaptant les infraestructures i recursos a les necessitats d’aquest grup social, fomentant així la inclusió i la participació de les persones majors.

Verónica Martínez, regidora de Tercera Edat, ha expressat la seua satisfacció per aquest important assoliment: “Estem molt contents per aquest reconeixement. A Teulada Moraira, donem suport a les persones majors i seguim interessats a promoure diferents activitats, serveis i iniciatives saludables perquè els nostres majors puguen gaudir-les. Volem agrair a totes les persones i associacions que han participat en el procés d’elaboració d’aquest pla, ja que considerem que és fonamental la comunicació bidireccional en la presa de decisions perquè s’ajusten el més fidelment possible a la realitat. De fet, hem realitzat diverses taules participatives, de les quals han sorgit diferents idees com el curs de circuit training +55 que es va implementar l’any passat o les classes d’informàtica per a majors que començaran a finals d’any.”

Per la seua part, l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, ha destacat la importància d’aquest reconeixement: “Celebrem que Teulada Moraira siga un municipi amigable amb les persones majors. Aquest assoliment és un testimoniatge de l’esforç col·lectiu per dissenyar i reorganitzar polítiques, serveis i estructures relacionades amb l’entorn físic i social, assegurant que les nostres persones majors puguen gaudir d’una bona salut i continuar participant de manera plena i activa en la societat. Agraïm a tots els que han contribuït a que això siga una realitat i reafirmem el nostre objectiu de continuar treballant en benefici dels nostres majors.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *