El Parc Natural de la Marjal de Pego torna a tindre nous inquilins. Una dotzena d’àguiles pescadores van arribar ahir de matí, des d’Escòcia, per tal de continuar amb el projecte de reintroducció d’esta espècie a la nostra zona, a la nostra comarca, que va començar l’any 2019.
Este és un projecte en el qual estan integrats diferents actors: els Ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia; la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori; Fundación Migres · CIMA Centro Internacional de Migración de Aves la Fundación Iberdrola España, la Roy Dennis Wildlife Foundation, entre d’altres.
Tal com ha destacat el director general de Medi natural i Animal, Raúl Mèrida, durant l’alliberament de pollets d’àguila, esta iniciativa tracta de “garantir la conservació d’esta espècie, la presència de la qual es troba reduïda en la Comunitat en les últimes dècades”. En esta línia “l’objectiu fonamental és recuperar l’espècie com a nidificant i establir una població que servisca com a connexió entre les poblacions andalusa i balear”, ha afegit Raúl Mèrida.
Estos joves pollastres d’àguila pescadora tenen uns 30 dies de vida, edat a la qual ja són capaces d’alimentar-se per si mateixos del menjar que els proporcionaven els seus progenitors.
A partir d’este moment, els tècnics de seguiment adquirixen les funcions de cura i alimentació dels pollastres sense contacte directe, perquè així passen les últimes setmanes, (aproximadament 30 dies) de desenvolupament en els nidales artificials.
Ara comença un període d’adaptació, molt important. Per sort, les aus han arribat totes en molt bon estat i els tècnics creuen que s’adaptaran amb facilitat. Un projecte costós que des de l’ajuntament i les persones implicades comprenen que cal tindre “molta paciència” per dur a terme.