
Des de Madrid Fusión, el prestigiós esdeveniment gastronòmic que se celebra a la capital espanyola, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha ressaltat l’evolució de la ciutat com a referent de la gastronomia. En una entrevista a Dénia FM, l’alcalde va parlar sobre el recorregut de la ciutat en els últims anys, destacant la importància d’aquesta cita per a continuar posicionant Dénia en l’àmbit gastronòmic nacional i internacional.
Tot i que la cita s’està celebrant en el mateix espai on també té lloc FITUR, va voler remarcar que «Madrid Fusión no té res que veure amb FITUR, però sí, estem al costat i la diferència és evident. Aquest és un esdeveniment gastronòmic purament dedicat a la cuina.»
En aquest context, Grimalt va destacar la presència de molts coneguts en l’esdeveniment, com a membres de l’Associació d’Empresaris de Dénia (Aehtma) i altres destinacions, amb qui Dénia comparteix l’espai de Madrid Fusión des de fa anys. «És agradable veure com la relació amb la gent i la feina compartida fa que ens sentim com una gran família, treballant junts en la mateixa direcció», va comentar l’alcalde.
En referència a l’evolució gastronòmica de Dénia, Grimalt va subratllar: «La gastronomia de Dénia ha canviat enormement des de 2015, i això ja és impensable. Ara, la ciutat no pot estar desvinculada de la seva gastronomia, i estic convençut que els altres destins també ens miren amb bons ulls per la feina ben feta», va afegir amb orgull.
Pel que fa a l’agenda d’aquest dia a Madrid Fusión, Vicent Grimalt va explicar que, a banda de les activitats gastronòmiques i la presentació d’un plat de Dénia, la ciutat també compta amb la presència d’altres figures rellevants com Rosario, la secretària de Turisme, i Anna, directora general de Sostenibilitat. «A més, hi haurà una ruta de tapes on els visitants podran degustar les propostes de diversos destins. Nosaltres també estarem compartint el que tenim preparat», va afirmar.
Quan se li va preguntar sobre els plats imprescindibles de la gastronomia de Dénia, Grimalt va destacar l’arròs com a ingredient essencial: «Per a mi, l’arròs és l’aliment bàsic de la nostra ciutat, tot i que també hem de reconèixer la importància d’altres especialitats», va dir, tot destacant la victòria d’un cuiner de Dénia en el concurs de paella de Cullera 2024.