
Dénia continua fent-se un lloc destacat en el panorama gastronòmic mundial, i aquesta vegada ha estat a Madrid Fusión, el congrés gastronòmic més important d’Espanya, on la ciutat ha tingut una gran presència. En una entrevista en directe a Dénia FM, Reme Cerdà, secretària general d‘AEHTMA, va compartir la seva experiència i la de la ciutat en aquesta gran cita culinària.
Referint-se a la gran efervescència que es viu a Madrid Fusión, Cerdà va explicar amb entusiasme: «Madrid Fusión és una fira espectacular perquè Dénia pugui estar aquí. El que més em crida l’atenció és l’interès que té la gent. No és només menjar, sinó que pregunten com s’elabora, d’on vénen els productes, i nosaltres aprofitem per parlar del destí«. A més, va assenyalar la importància de la gastronomia com a eina per mostrar el millor de Dénia, «perquè la gastronomia és un mitjà per arribar al destí, i quan arriben a Dénia, poden gaudir de la nostra cuina, les nostres tradicions, el paisatge i tot el que ofereix la ciutat.»
Aquesta edició de Madrid Fusión ha estat especialment activa per a Dénia, amb un ampli ventall d’activitats programades. «Hem començat amb les nostres tradicionals cocas dolces, com la coca d’ametlla i la coca de taronja, i ara mateix estem servint cocas d’espencat, sobrasada i mel», va explicar Cerdà. A més, va compartir la gran novetat d’aquesta edició: «Avui, el grup El Raset, amb Fernando González, José Bañul i Alberto, està preparant una tapa destacada: el duplín de pelota de puchero, amb conill i alcachofes.»
Cerdà també va destacar que el congrés no només es tracta de menjar, sinó que és un lloc de trobada per aprendre i compartir coneixements: «Aquí hi ha molt més que la degustació de plats. És un espai on els restauradors i empresaris poden veure noves màquines, productes innovadors i aprendre molt per millorar la seva feina.»
En aquest sentit, va comentar com ha estat difícil aconseguir invitacions per a tots els empresaris interessats, però que sempre intenten portar als màxims possibles per a «aprofitar aquesta oportunitat per aprendre i créixer».
Quant a la cuina de Dénia, Reme Cerdà va tenir clar quins plats podrien representar la ciutat al món: «El nostre producte més internacional és la gambarroja, però, malauradament, viatja malament. Per això, millor que tothom vingui a Dénia per gaudir-la aquí». No obstant això, va afegir que «les nostres cocas podrien viatjar bé, ja que es poden fer amb tots els productes locals i de la nostra terra».
Finalment, Reme va compartir amb humor la seva opinió sobre la cuina d’altres regions, tot afegint: «A Dénia, el que millor sabem fer és rebre la gent. Vinguin a Dénia, que gaudeixin de la nostra ciutat, de les nostres tradicions i de la nostra cuina.»