Gastronomia

XIII Concurs de la Gamba Roja de Dénia: comença la nova edició

Un jurat de prestigi decidirà els tres millors plats de l’edició 2025, amb premis de fins a 2.500 euros
XII Concurs de la Gamba Roja de Dénia / Ajuntament de Dénia

Després d’anys d’èxits de la mà de prestigiosos xefs i amb una matèria primera excepcional, el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia inicia els preparatius per a la seua tretzena edició. El pròxim 25 de març, el Mercat Municipal de Dénia es convertirà en l’escenari on cuiners de tot Espanya demostraran el seu talent gastronòmic amb la gamba roja com a ingredient principal.

El certamen, organitzat per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) en col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia, s’ha consolidat com una competició de referència en el panorama culinari nacional. L’organització fa una crida a cuiners professionals vinculats a empreses d’hostaleria o centres de formació gastronòmica perquè presenten una proposta original i innovadora amb la gamba roja com a protagonista.

Com participar en el concurs?

Els interessats hauran d’inscriure’s abans del 10 de març de 2025 mitjançant el formulari disponible en la web oficial del certamen (www.gambarojadedenia.com), on també es poden consultar les bases completes. En la inscripció hauran de detallar la seua proposta culinària per potenciar les propietats úniques de la gamba roja de Dénia.

Un jurat format per xefs de renom i crítics gastronòmics seleccionarà les vuit millors propostes, que passaran a la gran final. La llista de finalistes es publicarà oficialment el 13 de març de 2025 a les 20:00h en la web del certamen.

La gran final: creativitat i talent als fogons

El 25 de març, al Mercat Municipal de Dénia, els vuit finalistes cuinaran en directe sota la supervisió del jurat, demostrant la seua creativitat i habilitat culinària per a ressaltar les propietats excepcionals de la gamba roja de Dénia. Els plats seran valorats per prestigiosos xefs, crítics gastronòmics i experts en alta cuina, que determinaran els tres guanyadors.

Els premis seran:

1r premi: 2.500 € i una escultura de Toni Marí
2n premi: 1.500 €
3r premi: 1.000 €

Com en les edicions anteriors, el XIII Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia promet oferir sabors inoblidables i reafirmar-se com un dels esdeveniments gastronòmics més esperats del país. Any rere any, atrau cuiners d’alt nivell que aporten la seua mestria i creativitat per a elevar aquest ingredient icònic de la gastronomia valenciana a la seua màxima expressió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *