Esports

L’embarcació “Team Tac” va triomfar en la LIII Diana d’Or de vela

El vaixell patronejat per Gustavo Gastaldi va ser el primer a arribar seguit del “Ziving” i del “Cafe del Mar”
Embarcació en plena regata / RCN Dénia

El Real Club Náutico Dénia va ser testimoni del triomf de l’embarcació “Team Tac” en la LIII edició de la Diana d’Or, una de les regates costaneres més emblemàtiques del Mediterrani, que va començar amb un distingit sopar de gala per a tots els competidors.

El divendres al matí, els patrons es van reunir per a ajustar el recorregut de la regata a causa de les previsions de vent desfavorable, acurtant el trajecte fins a la Peñeta del Moro a Cullera. Amb les condicions ajustades, la flota salparia a les 11 hores sota un vent que començaria sent del nord i giraria cap al nord-est cap al final del dia.

La falta de vent va portar a cinc embarcacions a retirar-se, mentre que les altres van arribar a port de manera escalonada. “Team Tac” va marcar la pauta, travessant la meta a les 20.30 hores, seguit de prop per “Ziving” i “Café del Mar”. L’organització va celebrar l’arribada de les embarcacions amb cava i un pícnic.

El dissabte es va presentar més ventós, amb ratxes d’entre 15 i 18 nusos que van desafiar a les 11 embarcacions en el circuit de bastons. Este entorn va proporcionar una emocionant jornada de navegació que va ser molt gaudida pels participants.

Tripulació guanyadora de la Diana d’Or | RCN Dénia

Classificacions

Quant a les classificacions, en la classe ORC1-2, l’embarcació “Edelweiss” de José Vicente Ferrer del RCN Dénia es va emportar la primera posició, seguida per “Aleph IV” d’Antonio Gadea. En la classe ORC 3 – 5, “Team Tac” de Gustavo Gastaldi va dominar, seguit per “Café del Mar” i “Little Nellie”.

El lliurament de premis es va realitzar en la sala d’actes del club amb la presència de dignataris locals i directius del club, on Gustavo Gastaldi va rebre la cobejada Diana d’Or. Este trofeu, realitzat per l’escultor valencià Toni Marí, reconeix la impressionant gesta de Gastaldi de guanyar la regata tres vegades consecutives amb la mateixa embarcació, un assoliment que l’inscriu amb lletres d’or en la història de l’esdeveniment.

La competència no sols va destacar pel nivell tècnic i l’estratègia, sinó també per la companyonia i l’esperit esportiu, demostrant per què la Diana d’Or continua sent un esdeveniment crucial en el calendari nàutic internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *