Política

L’Ajuntament de Xàbia i Amjasa firmen un conveni per a fer costat al sector pesquer

Este conveni establix una reducció significativa en el cost de l'aigua
L'alcaldesa Rosa Cardona firmant el conveni amb la Confraria de Pescadors / Aj. Xàbia

En un moviment dirigit a pal·liar la pressió econòmica que afecta el sector pesquer de Xàbia, l’alcaldessa Rosa Cardona ha formalitzat hui un acord crucial amb la Confraria de Pescadors de Xàbia i Amjasa. Aquest acord assegura una reducció significativa en les despeses d’aigua, alleujant la càrrega financera d’un sector que lluita contra l’alça dels costos de les matèries primeres.

La signatura de l’acord es va realitzar aquest matí a l’Ajuntament de Xàbia, amb la presència de Cardona, en la seua doble funció d’alcaldessa i regidora d’Agricultura i Pesca, i l’edil de Cicle Hídric, José Marcos Pons. Aquesta mesura busca proporcionar un respir financer als pescadors locals, ajudant-los a mitigar els efectes negatius de l’increment dels costos operatius.

“Per al govern de Xàbia, és fonamental recolzar els nostres sectors productius, i la pesca és un d’ells. Aquest conveni reflecteix el nostre compromís amb els pescadors que són part vital de la nostra identitat i economia local”, ha subratllat Cardona. “El sector pesquer no sols és essencial des d’un punt de vista econòmic, sinó també cultural i tradicional per a Xàbia”, va afegir.

Rafael Serrat Cholbi, president de la Confraria, va destacar que aquesta era una demanda històrica dels pescadors de Xàbia que ha sigut atesa per l’actual alcaldessa i va expressar el seu agraïment.

L’acord amb Amjasa no sols garanteix un preu accessible per a l’aigua, sinó que, com ha explicat Pons, també reforça la col·laboració entre les institucions locals i el sector pesquer, reafirmant el compromís de l’Ajuntament de Xàbia de cercar solucions que afavorisquen la sostenibilitat i el desenvolupament d’aquest sector crucial.

Aquesta iniciativa forma part d’un esforç més ampli de l’Ajuntament per a oferir suport a diversos sectors econòmics del municipi que enfronten desafiaments similars, assegurant-los un suport institucional constant per part del govern actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *