Esports

Constel·lació d’estreles europees en La Sella Open

El camp de golf dianense acollirà a 132 de les millors golfistes del continent a la recerca del títol
participants de La Sella Open 2023 / La Sella Golf

La Sella Open, el prestigiós torneig de golf femení que es distingix per oferir la major dotació en premis de la història a Espanya, amb un milió d’euros, s’ha convertit en l’epicentre del desig d’una autèntica constel·lació d’estreles europees. Del 19 al 22 de setembre, el camp de La Sella Golf a Dénia acollirà a 132 de les millors golfistes del continent, totes elles competint per un títol que, en la seua edició inaugural, va ser conquistat per la balear Nuria Iturrioz.

El torneig no sols ha captat l’atenció pel seu atractiu premi, sinó també pel nivell extraordinari dels seus participants. Nou jugadores amb victòries en el Ladies European Tour (LET) este mateix any, cinc amb experiència olímpica a París 2024 i un sòlid contingent de quinze golfistes espanyoles liderades per l’esmentada Nuria Iturrioz, qui torna amb l’esperança de revalidar el seu títol en un esdeveniment que ella mateixa descriu com “un torneig molt gran”.

Cartell Nacional

Entre les aspirants espanyoles, destaca la madrilenya Marta Martín, qui ha brillat enguany en el Czech Ladies Open i es presenta a La Sella Open amb una trajectòria ascendent que la situa com una de les principals candidates al triomf final. “No he parat d’escoltar meravelles del bé que va ser tot en la primera edició i tinc moltes ganes de participar enguany”, comenta amb entusiasme la jugadora.

Al seu costat, compartixen protagonisme altres golfistes de qualitat contrastada com Ana Peláez i Carmen Alonso, els qui combinen puixança i experiència amb triomfs previs en el LET. La navarresa María Hernández, amb un historial similar, també es perfila com una contendent seriosa en la lluita pel títol.

El grup espanyol no estarà només en la seua missió de mantindre el títol a casa. Des de l’altre costat de l’Atlàntic, arriben jugadores amb experiència en el LPGA, com a Luna Sobrón, i en l’Epson Tour, com la gallega Fátima Fernández i la madrilenya Marta Sanz, totes dos guanyadores en múltiples ocasions.

Participants en La Sella Open | La Sella

Representacion estrangera

La competència serà feroç, amb un nodrit grup de golfistes estrangeres que han deixat la seua petjada en el LET en 2024. Figures com la txeca Jana Melichová, la suïssa Chiara Tamburlini, la belga Manon de Roey i la singapurense Shannon Tan, totes elles amb victòries recents i algunes amb participació en els Jocs Olímpics de París, seran presents per a desafiar a les espanyoles.

Entre les angleses, Bronte Law, líder de l’Orde del Mèrit, torna a Espanya amb la motivació de gaudir del bon clima després de setmanes de competició a Escòcia, on les condicions van ser extremadament dures. “Estic llesta per a reprendre el ritme de joc”, assegura Law, qui comptarà amb l’experiència de la seua caddie, Gary Marshall, resident habitual de La Sella Golf.

A més, jugadores de renom com l’índia Diksha Dagar, l’holandesa Anne Van Dam i la txeca Klára Davidson Spilková, totes amb experiència en el LPGA, afegiran un segell de qualitat al que promet ser una competició d’altíssim nivell esportiu.

Jugadores amateurs

La Sella Open no sols reunirà professionals d’elit, sinó que també oferirà una plataforma perquè dos jugadores amateurs es mesuren amb les millors del món. Una d’estes places ja ha sigut assegurada per Tiphani Knight, del Club de Golf Platja Serena a Almeria, qui es va classificar després de la seua victòria en un torneig celebrat a l’agost. La segona plaça s’adjudicarà el 15 de setembre en un torneig classificatori en La Sella Golf, permetent que una altra aficionada s’unisca a este gran esdeveniment.

Denominat “el torneig per a elles”, La Sella Open no sols celebra l’esport femení, sinó que també busca reduir les bretxes entre el golf masculí i femení, destacant-se com un exemple d’igualtat i excel·lència en l’esport. Amb una constel·lació d’estreles llestes per a competir, l’esdeveniment promet ser una de les cites més emocionants del calendari esportiu d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *