Societat

Dénia torna a demanar que l’Hospital porte el nom del Dr. Torrent Guasp

La capital comarcal reitera, en ple, esta sol·licitud a la Conselleria de Sanitat que ja va ser aprovada en 2017
Interior de l'hospital de Dénia / Tino Calvo

L’any 2025 es complix el 20é aniversari de la mort del prestigiós cardiòleg Francesc Torrent Guasp.

De cara a aquesta data, l’Ajuntament de Dénia reitera a la Conselleria de Sanitat que pose el seu nom, Dr. Torrent Guasp, a l’Hospital de Dénia. La moció, presentada per l’equip de govern PSPV-Compromís, en el ple del mes de setembre, va ser aprovada per unanimitat de la corporació.

L’alcalde, Vicent Grimalt, defensava la moció, recordant que ja en 2005, l’Ajuntament va demanar a la Conselleria que l’hospital comarcal (el de La Pedrera) fora batejat amb el nom de Doctor Torrent Guasp, en homenatge i reconeixement a la rellevància mèdica d’aquest doctor i investigador, Fill Adoptiu de Dénia des de 1991.

Després de fer un exhaustiu repàs per la seua important trajectòria investigadora (en 1978 va estar entre les persones proposades pel Ministeri d’Educació i Ciència per optar al Premi Nobel), Grimalt recordava que en 2017 es va reiterar a la Conselleria que el nou Hospital passara a denominar-se Doctor Torrent Guasp.

En la moció aprovada, en el ple del 26 de setembre, es tornava a demanar aquest nomenament per al centre hospitalari denier, “ara que la reversió és un fet i la gestió de la infraestructura correspon plenament a la Conselleria”.

En cas que aquesta petició siga denegada, l’Ajuntament insta la Conselleria a considerar que un dels dos centres de salut de Dénia porte el nom del dr. Torrent. O bé l’actual centre de salut o el futur segon que es situarà a l’avinguda Miguel Hernández.

Al respecte, el vicealcalde, Rafa Carrió, incidia que aquella moció de 2017 va ser aprovada per altres 30 municipis de la Marina Alta.

Des de l’oposició, el portaveu de Gent de Dénia, Mario Vidal, assenyalava que els agradaria que “no només es delegara a la Conselleria, sinó que nosaltres també poguérem decidir i atorgar aquest reconeixement, treballar per això, independentment del que diga la Conselleria”.

També el portaveu de Vox, Félix Redondo, es mostrava a favor d’aquest nomenament, apuntant que “ens agrada veure que no s’ha fet ús d’una persona partidista o afí a cap ideologia política”.

La portaveu del PP, Pepa Font, a més d’indicar el vot a favor del seu grup municipal, recordava que “en 2017 l’hospital era públic, la gestió era la que era, però l’edifici era de la Conselleria. En 7 anys es podria haver posat el nom; però més val tard que mai”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *