Política

El PSOE de Xàbia critica la tardança en la moratòria de llicències turístiques i presenta huit propostes per reactivar la gestió local

Entre les mesures proposades s'inclouen la retirada dels pins afectats per la malaltia del tomicus per a prevenir incendis
Jose Chulvi i Rosa cardona, portavoz PSOE i alcaldesa / Redacció

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Xàbia, José Chulvi, ha denunciat la tardança del tripartit en aprovar la moratòria per a la concessió de llicències de noves vivendes turístiques. Segons Chulvi, aquesta mesura va ser proposada pel PSOE fa cinc mesos, però va ser rebutjada en diverses ocasions, cosa que ha resultat en la creació de 350 noves vivendes turístiques des que va començar el debat. “Hui se supera el 20,3 % del total de l’oferta immobiliària, i la moratòria arriba tard, malament i a mitges”, ha declarat Chulvi.

Chulvi ha recordat que el regidor d’Urbanisme, Pere Sapena, inicialment va ridiculitzar la proposta, qualificant-la de “una punyalada a la il·lusió del propietari” i argumentant que prendre aquesta mesura sense estudis previs seria com “ficar-se al llit tres setmanes per un constipat”. No obstant això, ara el tripartit ha aprovat una moratòria de sis mesos, encara que sense haver realitzat els estudis necessaris per a abordar el problema de fons. Segons Chulvi, si la proposta del PSOE s’haguera acceptat abans, hui ja existiria un estudi finalitzat i 350 llicències menys.

Huit propostes per a reactivar Xàbia

A més de la crítica a la gestió del tripartit, el PSOE de Xàbia ha presentat en el ple huit propostes que podrien aplicar-se de manera immediata per a millorar la qualitat de vida al municipi. Chulvi ha subratllat que aquestes propostes no tenen càrrega ideològica, són fàcils d’implementar i beneficioses per a la majoria.

Entre les mesures proposades s’inclouen la retirada dels pins afectats per la malaltia del tomicus per a prevenir incendis, la peatonalització del carrer Manuel Bordes Valls per a crear una àrea esportiva, la vigilància de l’acord de platges sense fum, i l’obertura contínua de les biblioteques de Xàbia. També es proposa regular el lloguer d’embarcacions sense títol ni patró, reclamar a la Diputació d’Alacant la inversió de 300.000 euros en Serveis Socials, llançar un pla contra l’obesitat infantil en els col·legis, i aprovar un codi ètic esportiu.

Malgrat el seu caràcter pràctic i realista, les huit propostes van ser rebutjades pel tripartit, algunes sense ni tan sols debatre el seu contingut. “Nosaltres continuarem oferint propostes útils i en positiu”, ha conclòs Chulvi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *