Societat

TRAM d’Alacant amplia el servei de bus entre Altea i Teulada-Moraira

FGV ha establecido las paradas del autobús en las proximidades de las estaciones afectadas per les obres als viaductes d'Algar i Mascarat
Imatge d'una estació del TRAM d'Alacant / GVA

A partir de l’1 d’octubre, TRAM d’Alacant ampliarà el servei substitutori d’autobús entre les estacions d’Altea i Teulada. Aquesta mesura es pren a causa de les obres de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, que afecten la Línia 9 (Benidorm-Dénia).

El servei d’autobús farà parades en estacions pròximes a Altea, Garganes, Cap Negret, Olla Altea, Calp, Benissa i Teulada. Aquesta interrupció forma part de la continuïtat de les obres que van començar amb l’incendi ocorregut el passat mes de gener en la zona del Mascarat. Per tant, es tracta d’una ampliació de la interrupció del servei que ja es va establir en el tram Altea-Calp.

Fases de les obres

El tall del servei ferroviari es prolongarà fins a la finalització de les obres prevista per a desembre. Durant l’última fase, al novembre, l’afectació s’ampliarà al tram entre Garganes i Calp.

FGV recorda als usuaris que poden obtenir més informació al telèfon d’atenció 900 72 04 72, a la web oficial o mitjançant l’aplicació mòbil del TRAM d’Alacant.

Més detalls de les obres del TRAM

Les obres dels nous viaductes ferroviaris d’Algar i Mascarat, situats al municipi d’Altea, tenen un pressupost superior als 16 milions d’euros. A més, compten amb finançament dels Fons Europeus. Aquestes obres formen part del procés de modernització de la Línia 9, que uneix Benidorm amb Dénia.

Un cop finalitzades les obres, les unitats dièsel-elèctriques de la Sèrie 5000 podran circular per tota la línia, evitant així el transbordament actual a Calp.

Obres d’emergència

A més, les obres d’emergència han corregit els danys ocasionats per l’incendi forestal del 6 de gener. Aquestes actuacions han inclòs la reconstrucció de terraplens, infraestructures de drenatge i la mitigació de riscos geològics. El pressupost d’aquestes obres ha sigut de tres milions d’euros i s’han realitzat al llarg de tres quilòmetres de traçat ferroviari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *