Medi ambient

Arriba a Dénia la Fira ‘Renovat’ per conscienciar sobre l’energia renovable

La iniciativa naix arran de la Setmana de la Sostenibilitat, emmarcada en el Dénia Festival de les Humanitats
Presentació de la Setmana de la Sostenibilitat de Dénia / Miriam Pagán

Dénia celebrarà del 15 al 18 d’octubre la Setmana de la Sostenibilitat, emmarcada en la tercera edició del Dénia Festival de les Humanitats.

La intenció, segons ha explicat l’edil de Medi Ambient i Transició Ecològica, Sandra Gertrúdix, és oferir informació i les eines necessàries a través de les quals la ciutadania es consciencie sobre la importància de les energies renovables, l’ecologia i què fer per a ajudar el nostre planeta.

Gertrúdix ha estat acompanyada per l’enginyer tècnic de l’Ajuntament de Dénia, Juanvi Català, en la presentació d’aquesta iniciativa. A més, “aconseguir unir humanitats i ecologisme, implicar a tots els actors relacionats i conéixer totes les perspectives, com a factors de creació d’un pensament crític a través del qual generar propostes i solucions per a l’avui i el demà”.

D’ací que durant aquesta Setmana de la Sostenibilitat s’hagen organitzat xarrades, debats i taules redones, sobre energia renovable, la descarbonització, el trinomio aigua, energia i alimentació, Smart City, o els beneficis, procediments i ajudes a particulars relacionats amb les energies renovables.

La inauguració serà el dimarts 15 d’octubre, a les 19 hores, per part de l’alcalde Vicent Grimalt i la mateixa Gertrúdix; a la qual seguirà la conferència “Descarbonització i l’energia del futur a debat”.

El dimecres 16 d’octubre se celebraran altres dues ponències titulades “Nexe-trinomio: aigua, energia i alimentació”, al matí; i “com empoderar al ciutadà en l’energia que utilitze”, a la vesprada.

Mentrestant, el dijous, dia 17, tindran lloc dues taules redones, la primera, a les 11 hores, sobre “Turisme sostenible i energies renovables”. I la segona, a les 19 hores, sota el títol “Renovant el futur”.

Ja el divendres dia 18, les dues últimes ponències versaran sobre “Energies renovables: beneficis, procediments i ajudes particulars”; i “Smart City: tecnologia com a factor clau per a la descarbonització de les ciutats”.

Totes les xarrades, debats i taules redones són obertes al públic, no cal inscripció prèvia.

Fira Renovat

La Setmana de la Sostenibilitat es completarà amb la Fira d’Energies Renovables, ‘Renovat’, a celebrar, el dissabte 19 d’octubre, en la Glorieta del País Valencià, entre les 10 i les 20 hores, amb la participació d’una desena d’estands.

Un espai, assenyala Gertrúdix, “on donar a conéixer aquest sector a la ciutadania, oferint-li una informació útil, pròxima i de qualitat per part dels professionals d’aquest camp”. També estarà present, l’empresa concessionària del servei de recollida de residus urbans, Urbaser, per a oferir informació als veïns.

En la fira també es pretén implicar la ciutadania en la conservació del planeta, motiu pel qual s’han organitzat una sèrie de tallers infantils i familiars, visites a empreses del sector i rutes mediambientals tant amb bicicletes elèctriques, com pel port de Dénia, en el vaixell propulsat per energia solar ‘Experience’ de l’empresa Mundo Marino.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *