Societat

Dénia commemora el dia del patró de la Policia Nacional

L'Inspector Cap, Cap de la Comissaria, Carlos Nieto, ha destacat el bicentenari
Acte dels Sants Àngels Custodis / Tino Calvo

2 d’octubre, festivitat dels Sants Àngels Custodis, patrons de la Policia Nacional. I com sol ser habitual, la Comissaria de la Policia Nacional de Dénia ha commemorat aquesta data amb diversos actes, durant aquest dimecres.

El primer, la missa en honor als caiguts en acte de servei i en honor al patró, a l’Església de Sant Antoni.

A aquesta, ha assistit l’Inspector Cap, Cap de la Comissaria, Carlos Nieto, juntament amb altres excomissaris ja retirats; acompanyats per representants d’altres cossos de seguretat, com el capità Borja Fernández, Segon Cap de la Companyia de la Guàrdia Civil a Calp, i l’Intendent Cap de la Policia Local de Dénia, Jovi Estruch.

Així com, regidors de la corporació municipal, i representants de diferents col·lectius socials, empresarials, religiosos, festius i culturals de la ciutat.

Fotogaleria de Tino Calvo:

Després de la missa, la comitiva s’ha traslladat a l‘Estació Marítima Baleària Port, on, al migdia, ha tingut lloc l’acte principal amb el lliurament de condecoracions al mèrit policial i diplomes corporatius de reconeixement. Acte que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i de la jutgessa degana dels Jutjats de Dénia.

Durant l’acte, Nieto ha destacat el bicentenari de la Policia Nacional, fent un recorregut per aquests 200 anys. A més, ha incidit en altres aspectes, com les accions solidàries que porta a terme aquest cos policial, com la carrera 091 a favor del petit Luca.

Posteriorment, en atenció als mitjans, l’Inspector Cap s’ha referit a la futura comissaria de la ciutat. Assegura que “el projecte ja està finalitzat i redactat, i en mans de la Secretaria d’Estat de Seguretat, que està buscant fons”. Nieto confia que en breu puguen tindre “bones notícies”, apuntant que els “estudis de seguretat del terreny cedit per l’Ajuntament” també estan ja realitzats.

Nieto ha explicat que han participat en aquest projecte i l’ha descrit com “una comissaria moderna, un edifici modern molt ben plantejat, fet al nostre gust per dins i adaptat a una policia del segle XXI”.

Així mateix, ha confirmat que en aquest futur edifici s’integraran també els serveis de documentació d’espanyols i estrangers, “amb suficients metres quadrats per a treballar tots amb suficient dignitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *