Solidaritat

Pedreguer reforça la cooperació internacional amb el Sàhara per millorar el sistema d’aigua potable

Des de 1998, Pedreguer està agermanat amb la daira d’Amgala, a la wilaya de l’Aaiun

L’Ajuntament de Pedreguer continua treballant per millorar les condicions de vida als campaments de refugiats sahrauís. Des de 1998, Pedreguer està agermanat amb la daira d’Amgala, a la wilaya de l’Aaiun. Aquest 2024, s’ha completat un nou projecte de cooperació.

Millora del sistema d’aigua potable

En primer lloc, cal destacar que el projecte té com a objectiu millorar el sistema d’aigua potable a la daira d’Amgala. L’execució es va fer en dues fases. Va començar al mes de març i va concloure aquest estiu. Amb la finalització de la primera etapa, es va voler aprofitar el mes de ramadà per completar una cistella bàsica d’aliments. Aquesta acció ha beneficiat directament 70 unitats familiars amb alts índexs de vulnerabilitat.

A més, aquest projecte, executat per l’ONGD Ajuda als Pobles, continua en marxa des de fa uns anys. Gràcies al finançament de l’Ajuntament de Pedreguer, amb 4.000 euros, s’ha pogut donar continuïtat a l’objectiu de renovar completament la xarxa d’aigua potable.

Pedreguer, sensibilitzat amb la vulnerabilitat als campaments de Tinduf

Dels 173.000 refugiats sahrauís que viuen als campaments de Tinduf, la daira d’Amgala acull vora 8.000 persones. Aquestes famílies han estat vivint en condicions de precarietat des de fa quasi 50 anys. La wilaya de l’Aaiun, on es troba Amgala, recentment ha rebut una nova xarxa elèctrica, una millora molt celebrada.

Per altra banda, Ferran Lloret Morell, regidor de solidaritat de Pedreguer, ha destacat el ferm compromís de la localitat. No sols se centren en l’ajuda humanitària, sinó també en la defensa de la causa sahrauí i el referèndum d’autodeterminació. Lloret ha subratllat que des dels campaments de refugiats agraeixen enormement aquest suport constant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *