Entrevistes

Marco Miquel: «El gelat tradicional continua viu, però hem de donar-li més visibilitat»

El president d’Anhcea i referent de l’artesania gelatera, es jubila després d’una vida dedicada al sector i deixa un llegat de tradic
Marco Miquel / Redacció

Amb més de 63 anys d’experiència, Marco Miquel, propietari de la coneguda gelateria Miquel Gelaters de Dénia, tanca un cicle de treball dedicat a l’elaboració de gelats artesans, una tradició familiar que va començar amb els seus pares. En una entrevista en El Primer Café de Dénia FM, Miquel va expressar la barreja d’emocions que sent en aquesta nova etapa: “No tinc descendència que continue el negoci, però estic tranquil sabent que hem fet bé la nostra feina.”

Com a president de l’Associació Nacional de Gelaters d’Espanya (Anhcea) des de 2017, Miquel continuarà dos anys més amb responsabilitats en el sector, liderant iniciatives com la formació universitària d’experts gelaters i la preparació del Campionat Europeu de Gelateria 2025. A més, va avançar un esdeveniment molt especial: “L’any que ve, en el marc de l’Any Jubilar, el gelat ‘Aleluya’ serà protagonista, amb una possible visita papal inclosa.”

Miquel també va destacar el repte de donar més visibilitat al gelat artesà: “Abans les receptes eren secrets de família, però ara la informació és poder. El futur està en innovar sense perdre els sabors tradicionals que tant agraden.”

Després de dècades endolcint vides, Marco Miquel deixa una empremta inesborrable com a artesà, líder i defensor del producte local, una dedicació que ha fet feliç a moltes generacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *