Empresariat

Benito Mestre: “L’empresariat forma part de la societat civil, estem molt implicats en la societat i volem transmetre-ho així”

Entrevista, en Dénia FM, amb Miguel Agulles, Sonja Dietz i Benito Mestre sobre els orígens i l'evolució del Cercle Empresarial de la Marina Alta
De esquerra a dreta: Benito Mestre, Sonja Dietz i Miguel Agulles / Redacció

En Dénia FM, hem iniciat una sèrie de col·laboracions amb Cedma, el Cercle Empresarial de la Marina Alta, amb la qual pretenem conèixer una mica més aquesta federació empresarial de la comarca, constituïda i registrada al juliol del 2004.

Amb aquest motiu, han visitat el ‘primer café’ els tres presidents en aquest temps, per conèixer la seva evolució durant aquestes gairebé dues dècades de vida: Miguel Agulles (2004-11), Sonja Dietz (2011-19) i Benito Mestre (des de 2019).

Agulles ha explicat aquells inicis, els orígens de Cedma des de que al octubre del 2003 ja van començar les reunions amb empresaris, amb la Confederació Empresarial de la província d’Alacant i la Cambra de Comerç d’Alacant, amb l’objectiu d'”aglutinar les empreses importants de Dénia i la província”, assolint una “comarcalització”. Sense voler personalitzar, sí que ha tingut unes paraules cap a José Antonio Sánchez, Toneto, qui va propiciar aquest impuls, ha assenyalat. D’aquells primers anys a l’actualitat, la federació comarcal integra més de 1.100 empreses, a través de dotze associacions i nou empreses singulars.

El relleu el va prendre Dietz, en plena crisi econòmica i financera, qui ha recordat aquells anys i alguna que altra anècdota, com quan en una de la gala dels Premis Cedma, Luis de Guindos “ja va advertir del que passaria”.

I una altra crisi ben diferent amb la qual es va trobar Mestre, res més assumir la presidència de Cedma, va ser la de la pandèmia de la COVID-19, “mesos complicats”, “d’incertesa”, “de teletreball i reunions per videoconferències”. Moments durs en els quals, també, es va demostrar “la implicació de l’empresariat amb la societat de la Marina Alta”.

Empresariat comarcal que, independentment de les particularitats singulars de cadascuna de les seves associacions i empreses integrants, té també unes reivindicacions comunes: la històrica del tren de via ampla, l’agilitat administrativa, la desestacionalització del turisme, la millora d’infraestructures a la Marina Alta, més indústria, un model econòmic menys estacional i el suport a l’agricultura, entre d’altres assenyalats per Mestre.

I entre els avantatges que ofereix Cedma als seus associats, Agulles ha ressaltat la “representació en les confederacions més importants”, ressaltant que “ara és més important a causa de la inseguretat jurídica i canvis de legislació”.

Però a més, Dietz ha incidit en què Cedma “dóna visibilitat a l’empresariat” i “demonstrem que formem part de la societat”. A més, l’ex presidenta de la federació empresarial comarcal ha recalcat la col·laboració públic-privada, de la qual “som uns ferms defensors” ha afegit Mestre, qui ha indicat entre els exemples d’això, la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, amb la posada en marxa, entre d’altres de DNA Festival Gastronòmic, o Dénia Festival de les Humanitats, en el qual l’empresariat té un espai de debat, l'”espai Lluís Vives”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *