Política municipal

Dénia firma un acord per a la conservació i restauració del bosc autòcton mediterrani

En una parcel·la municipal de 7.500 m2, destinada a zona verda, ubicada a Les Deveses, lindant amb la urbanització Poble Andalús
Parcel·la on es desenvoluparà el projecte / Ayuntamiento de Dénia

Dénia recuperarà un bosc mediterrani a la zona de Les Deveses.

El ple extraordinari i urgent, celebrat el dilluns 11 de desembre, ha aprovat un acord de col·laboració de l’Ajuntament de Dénia amb Bosquia Nature, S.L. per a la conservació i restauració del bosc autòcton mediterrani en una parcel·la municipal de 7.500 m2, destinada a zona verda, ubicada a Les Deveses, lindant amb la urbanització Poble Andalús. El període de vigència del present acord serà de dos anys des de la primera plantació de la temporada.

El punt ha sigut aprovat amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Vox i Gent de Dénia i l’abstenció del PP.

Bosquia Nature S.L. és una empresa d’origen asturià, el principal compromís de la qual és contribuir en la lluita contra la desertificació, reforestant i evitant la degradació de la terra i dels boscos, mitjançant la plantació d’arbres, sota estricts criteris mediambientals i científics. Gràcies a la col·laboració amb molts ajuntaments d’Espanya, Bosquia ha aconseguit plantar més de 385.000 arbres en tot el territori nacional.

La memòria justificativa del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Dénia i Bosquia Nature, emesa el passat 22 de novembre, establia que el Consistori permet l’ús d’una o diverses parcel·les de la seua propietat perquè siguen reforestades, per voluntaris de la citada empresa, així com el seu manteniment i conservació, durant el temps de vigència del conveni.

Segons ha comentat la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, l’acord de col·laboració no té cap cost econòmic per a l’Ajuntament, ja que és l’empresa Bosquia qui assumirà tots els costos dels despeses necessaris per a dur a terme l’actuació de plantació, la reforestació i el manteniment posterior dels arbres plantats en eixa parcel·la. Les espècies d’arbres que es plantaran són alzines carrasques, garrofers, matollaris, adelfes i oliveres, la plantació dels quals serà duta a terme per entre 60 i 70 voluntaris.

Campus universitari

D’altra banda, en aquesta mateixa sessió plenària s’ha acordat que l’Ajuntament de Dénia subscriba l’addenda al conveni que regula la subvenció de la Generalitat per finançar el futur campus universitari de Ciències Gastronòmiques amb seu a Dénia. L’addenda determina, fonamentalment, una ampliació de la distribució plurianual de la inversió total que realitzarà la Generalitat i que ascendeix a 1.280.000 euros. Segons el conveni inicial, aquesta inversió s’havia de fer efectiva en les anualitats 2022 i 2023, amb aportacions de 612.000 euros i 668.000 euros, respectivament.

Però la gestió de la despesa subvencionable en 2022 es va tancar amb una despesa justificada de 445.825,75 euros, a causa dels retards sobrevinguts en el ritme d’execució de les obres i al fet que el termini de presentació de la justificació impedia incloure les certificacions d’obra imputables al darrer trimestre de l’exercici, quedant pendent d’executar una despesa de 166.174,25 euros.

En la Comissió de seguiment i control del conveni, celebrada el 27 d’octubre de 2023, es va proposar traslladar a 2024 eixe dèficit de 166.174,25 euros amb el qual es completaria l’import previst màxim de la subvenció.

Aquest punt ha sigut aprovat per majoria amb el vot favorable del PSPV, Compromís i Partit Popular, l’abstenció del grup Gent de Dénia i el vot negatiu de Vox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *