Participació Ciutadana

Millor il·luminació, més voreres i més vegetació, entre les propostes més demandades en els VII Pressupostos Participatius

Fins al pròxim 20 de desembre, la ciutadania ja pot votar per les iniciatives que considere prioritàries per a millorar Dénia

La 7a edició dels Pressupostos Participatius arranca amb més propostes i iniciatives que la població pot votar amb l’objectiu de millorar Dénia. Fins el pròxim dia 20 de desembre, la ciutadania ja pot donar suport a les iniciatives que considere prioritàries per a la ciutat.

Les propostes han sigut prèviament presentades pels veïns i veïnes i validades per personal tècnic municipal, assegurant la seua viabilitat tant tècnica com econòmica i l’alineació amb les necessitats i regulacions locals.

Dels 400.000 euros amb què estan dotats els pressupostos participatius, es destinaran 100.000 euros a projectes orientats a persones majors i a infància i l’adolescència. Una comissió intergeneracional, formada per membres dels consells del Major, de Participació Veïnal i el d’Infància i Adolescència, consensuaran quines propostes mereixen implementar-se en funció del benefici directe per a estos col·lectius.

Els altres 300.000 euros seran adjudicats en funció dels vots de la ciutadania, mitjançant este procés de democràcia participativa que permet influir directament en l’assignació d’una part del pressupost municipal.

Des de hui i fins al 20 de desembre, les persones residents a Dénia, sense límits d’edat, tenen l’oportunitat de votar emprant els diferents mitjans que l’Ajuntament de Dénia ha habilitat.

Així, podrà fer-se a través de la plataforma digital del Portal de Participació (participadenia.es), per correu electrònic en pciutadana@ayto-denia.es o, de manera presencial en les reunions de regidories de barri o en l’Espai de Participació dels Portelles, al carrer Pare Pere, 17. Es permet a cada participant seleccionar fins a cinc propostes diferents.

L’Ajuntament de Dénia convida a tots els habitants a participar activament en este procés, que no sols reforça la transparència i la democràcia local, sinó que també contribuïx a la creació d’una ciutat més d’acord amb les aspiracions i necessitats de la seua ciutadania.

Per a més informació sobre les propostes i el procés de votació, les persones interessades poden visitar https://participadenia.es/presupuestos-participativos?locale=va, o contactar amb el departament de participació ciutadana a través del correu electrònic pciutadana@ayto-denia.es o per telèfon al 96 646 70 72.

Les propostes de pressupostos participatius que passen a votació són:

1. Plantació d’arbres d’ombra en diferents carrers de Dénia amb l’objectiu principal d’augmentar l’ombra i millorar el benestar climàtic

2. Instal·lació de bancs en Marqués de Camp

3. Aparcament per a bicicletes: Instal·lació de més aparcaments per a bicicletes en el nucli urbà, Marines i Rotes

4. Parc de cal·listènia, preferiblement a la platja

5. Adequació d’alguns camins rurals (segons viabilitat) com a vies preferents per a caminantes i cicles

6. Enllumenat. Instal·lació de fanals en punts estratègics del terme per a millorar la seguretat (Marines, Montgó, Gires, pàrquings, etc.)

7. Fonts en la Via Verda

8. Ombra i bancs en oficina del DNI de l’avinguda Marquesat

9. Millores al parc de la Pedrera: renovació dels jocs infantils, aparells atractius, augment de l’arbratge d’ombra, adequació del ferm, etc.

10. Instal·lació de mobiliari i jocs en diferents zones verdes del municipi

11. Ampliació de vorera, arbratge i accessos de vianants i cicles a l’entorn del col·legi Montgó, per a millorar la mobilitat, la seguretat i el confort climàtic

12. Fanals solars en punts estratègics del Camí Alt de Dénia a Xàbia

13. Ampliació de vorera en tram final de l’avinguda Joan Fuster

14. Millora de la vorera i carril bici del nucli urbà cap al Poliesportiu

15. Voreres al carrer Rap

16. Enllumenat intel·ligent en passos de vianants: detecten a les persones activant llums d’avís als vehicles

También te puede interesar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *