Política

Pepa Font: “El sentit comú recomana no fer el centre Gent de la Mar on es proposa”

Entrevista, en Dénia FM, amb la nova Comissionada de la Generalitat Valenciana al Port de Dénia
Pepa Font, Comissionada de la Generalitat Valenciana al Port de Dénia / Miriam Pagán

La nova Comissionada de la Generalitat Valenciana al Port de Dénia, Pepa Font, líder del PP a la capital comarcal, ha visitat, aquest matí, la redacció informativa de Dénia FM, després de l’anunci fet pel mateix President de la GVA, Carlos Mazón, sobre el seu nomenament, en la darrera visita realitzada a la ciutat.

Font s’ha mostrat “agraïda” per la confiança dipositada pel president del Consell Valencià en la seva persona. Assegura que el “port és un lloc estratègic per a la Comunitat Valenciana, però també estratègic per a Dénia”, i “no trobo millor lloc per a aportar el meu esforç i granet de sorra”. Font assenyala que el port “no pot funcionar com un entitat apart, sinó com un entitat que formi part d’una entitat més gran que és Dénia”, i remarca que “vaig a dedicar els meus esforços per afavorir el normal funcionament del port i aquesta unió ciutadà-port”.

Explica que aquest càrrec de Comissionada serà “el braç del Consell a Dénia” i relacionar-se amb tots els agents que interactuen al port. I afirma que “es començarà a treballar en l’accés nord al recinte portuari”. Defensa que és una “col·laboració estreta amb l’Ajuntament perquè per fer una ciutat millor, el port ha de tenir el desenvolupament que permeti que la ciutat sigui afavorida per aquesta activitat portuària”. Font incideix que aquest “accés nord és prioritari” i recorda que en el programa electoral “va ser una de les banderes”, per evitar els actuals embussos cap al port.

Però també hi ha altres projectes en vista, però per això ha de reunir-se prèviament amb el director general de Ports, així com amb les empreses concessionàries del port. A aquest respecte, els indica que tindrà despatx a l’edifici de Ports de la Generalitat, per “agilitzar qualsevol cosa que puguin necessitar i anirem veient”. Entre aquests futurs projectes, ha assenyalat l’existència d’un per part del RCN de Dénia, per realitzar una sèrie d’inversions.

Parlant de projectes previstos al recinte portuari, li hem preguntat pel futur Centre Integrat de FP Gent de la Mar, previst a la zona. A aquest respecte, Font incideix en la “necessitat d’aquest centre de formació per a la ciutat”, però apunta que “el sentit comú recomana no fer-ho on es proposa”. La Comissionada manifesta que la conselleria d’Educació “està estudiant la millor ubicació possible, perquè més enllà dels problemes d’interferir en la façana marítima, en el trànsit de sortida de l’Estació Marítima, té uns problemes, la infraestructura a la vora del mar”.

Font considera que “el millor lloc no és aquest” i que “per a Dénia seria una mala decisió” per tota l’activitat que hi confereix, on ja de per sí l’accés al port és molt conflictiva, per entrar i sortir, posar un IES per a gairebé 600 alumnes, creiem que és inviable la situació”. I indica que se l’o traslladarà a l’alcalde per consensuar una ubicació, assenyalant la importància de “començar a treballar en alternatives possibles que puguin ser interessants per a l’Ajuntament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *