Educació

Com afectaran les retallades a l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia?

Entrevista, a Dénia FM, amb el cap del departament d'Espanyol de l'EOI de Dénia, Carlos Roberto
Carlos Roberto, cap del departament d'Español de l'EOI de Dénia / Alba Alborch

Les Escoles Oficials d’Idiomes han passat a l’acció enfront de les retallades previstes per la Conselleria d’Educació: 4.500 places menys a la Comunitat Valenciana i 61 professors menys. En el cas concret de l’EOI de Dénia es traduirà en 360 places menys, 12 grups que es reduïxen i 3 professors menys.

Després de la concentració de la seua comunitat educativa, dijous a la vesprada, a les portes de la seua seu (IES Sort de la Mar), ha visitat aquest matí, el ‘primer café’ de Dénia FM, Carlos Roberto, cap del departament d’Espanyol de l’EOI de Dénia, per aprofundir en com afectaran aquestes retallades previstes per al curs vinent.

Des del departament autonòmic, dirigit per José Antonio Rovira, es parla de “reorganització dels grups” en lloc de retallades, tenint en compte les dades d’oferta i una matrícula inferior al 50% d’aquest curs. A aquest respecte, Roberto posa com a exemple que a l’EOI de Dénia hi ha una llista d’espera de 130 persones per Espanyol per a Estrangers. I assenyala que “les aules no estan buides”.

Aquestes retallades afecten, principalment, a espanyol, anglés i francés. Respecte al futur de l’aulari de Xàbia, indica que “està en l’aire”.

Roberto també ha indicat algunes accions que s’estan duent a terme per intentar revertir aquesta situació, per part dels sindicats, la mateixa Associació de Refugiats d’Ucraïna a Dénia, o Ajuntaments de la Marina Alta “molestats” per aquestes retallades. Per la seua banda, assegura que els alumnes estan “estupefactes”.

Així mateix, s’estaria estudiant, per part dels sindicats, la possible interposició d’una querella, en entendre que podria incomplir-se la Lomloe, la Llei d’Educació.

Roberto defensa que les EOI “oferixen una ensenyança pública de qualitat”. I en el cas de l’assignatura d’Espanyol, subratlla que és un “servei d’integració social a la població estrangera” en la qual també “donem classes de cultura espanyola”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *