Política

El PP de Dénia critica durament l’eliminació d’aparcament amb les obres dels carrers Sagunto i Elx

La formació denuncia que l'equip de govern, PSPV i Compromís, no han comptat amb l'opinió dels veïns
Plànol de la reurbanització del carrer Sagunt a Dénia / Ajuntament de Dénia

Dures crítiques del PP de Dénia a l’eliminació de places d’aparcament que implicaran les obres de reurbanització dels carrers Sagunto i Elx. Així com, a les declaracions realitzades per la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, per a Dénia FM, sobre les alternatives a aquesta supressió de pàrquing.

Els populars denuncien que el projecte de reurbanització del carrer Sagunto, que contempla l’eliminació de places d’aparcament, ampliació de voreres per a la col·locació d’arbrat i altres intervencions, no té el consens veïnal i no atén les veritables necessitats del barri.

Necessitats que, segons el PP, abasten des de la falta de seguretat fins a la neteja viària, però mai la revitalització comercial de la zona, ja que en el carrer Sagunto únicament existeix un local buit, el que va comprar l’Ajuntament durant la campanya electoral i que havia de ser inaugurat a l’estiu de l’any 2023 com a centre lúdic i de formació juvenil.

Pepa Sivera, portaveu de la gestora del Partit Popular de Dénia ha indicat que “aquesta manera d’actuar de l’equip de govern PSPV-Compromís, és la mateixa que van utilitzar per a la Glorieta, Marqués de Campo, Pare Pere i ara en el carrer Elx i Sagunto. Unes obres que no són el que realment necessiten els veïns i que realitzen sense consens ni estudiant realment el que necessiten, com és la millora de la seguretat millorant la il·luminació dels carrers, la neteja viària i per damunt de tot millorant la mobilitat de les persones residents en aquests carrers, no perjudicant-les”.

calle Sagunto | Redacción

Respecte a la mobilitat, la portaveu popular s’ha referit a les declaracions de la regidora de Territori, indicant que “no es pot tindre més falta de respecte cap als veïns del carrer Elx, dient que com són cases barates els va a ampliar la vorera i la gent que viu a la zona, que busquen aparcament més lluny, que els vindrà bé caminar per la seua salut. Quan diu que els deniers hem de canviar el xip, potser qui hauria de canviar-lo és ella i escoltar als veïns, atendre les seves necessitats i posteriorment actuar, com va fer al carrer Pare Pere, quan va haver de recular de la seua primera proposta i escoltar als veïns de la zona”.

L’eliminació de més places d’aparcament al carrer Sagunto, a les que caldrà sumar les que ho faran amb l’asfaltat i adequació de voreres a l’avda. Montgó, Senija, Setla, Amparo Merle i El Verger, “suposaran un retall important de places d’aparcament a la zona, que no solament perjudicarà els veïns de la zona, sinó al teixit comercial existent, ja que com ha ocorregut al carrer Marqués de Campo, els negocis aniran tancant per la falta d’incentius de mobilitat per als clients, preferint traslladar-se al centre comercial d’Ondara o a les grans superfícies de la ciutat”, ha remarcat Sivera.

“Tindre quatre solars abandonats de terra, sense seguretat ni accessibilitat adequada, i vendre’ls com a solucions per a l’aparcament de la ciutat, demostra en què volen convertir Dénia. En una ciutat de tercera, amb un potencial real de primera”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *