Política

Generalitat suspén des de hui el període de cremar residus agrícoles, forestals o marges de cultiu

El DOGV ja ha publicat esta modificació del Decret que estarà en vigor fins al pròxim 15 d'octubre
Mazón ha realitzat l'anunci des de el PMA de Tàrbena / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat suspén des de hui dilluns, 15 d’abril, el període de cremada de marges de cultiu, d’eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant l’ús del foc fins al pròxim 15 d’octubre.

Així ho ha anunciat el cap del Consell després de visitar el Post de Comandament Avançat (PCA) de l’incendi declarat este diumenge en la Serra Ferrer entre Tàrbena i Xaló i que ha afectat fins al moment a 600 hectàrees, aproximadament.

Mazón en el PMA per l’incendi de Tàrbena | GVA

Carlos Mazón ha avançat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ja ha publicat esta modificació del Decret 91/2023 pel qual s’avança prop de dos mesos esta mesura.

A quins tipus de residus agrícoles afecta?

Així mateix, ha explicat que la modificació de la norma que regula la cremada de residus agrícoles ve provocada per condicions especials de riscos d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana com el notable dèficit de precipitacions, les temperatures inusualment elevades, els forts i reiterats vents terrals, l’elevat estrès hídric vegetació amb baix contingut d’humitat que facilita el foc i la falta de previsió de millora d’estes condicions.

Durant la seua visita al post de comandament avançat de l’incendi, el cap del Consell ha traslladat el seu agraïment a tots els efectius que estan treballant en l’extinció aèria i terrestre del foc “amb professionalitat, coordinació i de forma exemplar”.

Igualment, ha mostrat la seua solidaritat amb les persones desallotjades per aquest incendi i ha reconegut la labor dels alcaldes dels municipis afectats pel foc en l’atenció a aquests ciutadans.

Respecte a l’evolució de l’incendi, Carlos Mazón ha demanat “cautela” encara que ha destacat que els serveis d’emergències que treballen en la seua extinció “coneixen cap a on pot evolucionar i s’està actuant per evitar una major propagació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *