Successos

Incendi de Tàrbena: Evolució favorable i sense flama en el perímetre

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha acudit aquesta vesprada al PMA per a conéixer de prop la situació
Incendi de Tàrbena des de Benissa / Maria José Ribes

Prop de 200 veïns desallotjats, més de 500 hectàrees cremades i tres bombers ferits lleus, són algunes de les xifres que ens deixa l’incendi, encara no controlat, de Tàrbena que es va originar, el diumenge 14 d’abril, al migdia.

Un foc que es va originar a la Serra de Ferrer entre els termes de Tàrbena i Xaló, i que des del primer moment va progressar ràpidament, afectant massa forestal d’altres termes com el de Parcent.

Després dels vols de reconeixement, el dilluns al matí, la perimetració estimada parlen de més de 500 hectàrees arrasades. En aquests moments, s’està fent una repassada del perímetre per a saber l’extensió de l’incendi. Així ho ha assegurat este migdia la Consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, que s’ha personat en la reunió amb el CECOPI.

Un total de 226 efectius participen a les tasques d’extinció; 8 mitjans aeris, una quinzena de dotacions del Consorci Provincial de bombers d’Alacant, entre els parcs de Dénia, Benissa, Benidorm i Sant Vicent, cinc unitats de bombers forestals, a més dels equips de l’UME i mitjans arribats des de Múrcia, que previsiblement es retiraran aquesta nit.

Actualització dels mitjans a les 19.00 hores del dilluns 15 | GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha acudit aquesta vesprada al PMA per a conéixer de prop la situació, on a més ha avançat la prohibició fins al pròxim 15 d’octubre de la crema de residus agrícoles per les condicions extremes de vents, sequera i escasses precipitacions que patix la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha visitat el PMA en Tàrbena | GVA

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero explicava que la “nit havia sigut menys favorable del que s’esperava”, ressaltant el “treball sense descans” dels efectius antiincendis, “encara que la climatologia no havia sigut tot el favorable que s’esperava”.

La delegada del Govern a la CV, Pilar Bernabé explicava, ahir a la nit, en el PMA, instal·lat al costat de la Casa de Cultura de Tàrbena, que l’origen de les flames, podria haver-se degut a una cremada agrícola, encara que seria la investigació, apuntava, la que determinaria l’origen.El que està clar és la rapidesa amb la qual es van anar avivant les flames i el foc va agafar força, amb una columna visible des de quilòmetres de distància, ja no només des de la Marina Alta, sinó d’altres veïnes.

Incendi de Tàrbena des de Benissa / María José Ribes

I obligava al desallotjament de 180 persones, entre els termes de Tàrbena i de Parcent, els Ajuntaments dels quals posaven a l’abast dels desallotjats diversos espais provisionals, encara que la majoria, com assegurava Felipe Poquet, regidor de Cultura i Patrimoni de Parcent a Dénia FM, es quedaven en cases de familiars i amics. Al de Parcent es van allotjar unes sis persones.

Mitjans aeris i terrestres han estat treballant des del primer moment, sense descans. I a última hora de la vesprada s’afegia a les tasques d’extinció, efectius de l’UME. Segons la mateixa Bernabé, més de 120 efectius de l’UME es van quedar treballant tota la nit, juntament amb 55 mitjans més de les restants dotacions allí desplaçades, a l’espera que esta matinada s’incorporaren més membres de l’UME fins a arribar als 200 efectius.

Junt amb aquests, al voltant de les 11 hores, Emergències de la GVA informava de l’arribada dels reforços procedents de Múrcia, des d’on es traslladava un helicòpter amb unitat helitransportada, a més de bombers forestals.

Incendi de Tárbena des de Benissa / María José Ribes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *