Medi ambient

J.V. Sánchez: “Amb este tipus de programes tindrem una espècie de pegote que trenca amb el model de poble de Llíber”

Entrevista, a Dénia FM, amb representants de la plataforma Salvem la Vall
Raquel Vives, activista i membre de la plataforma, i José Vicente Sánchez, geògraf, professor a la Universitat de València / Alba Alborch

Destrucció del paisatge, falta de recursos hídrics i de tractament de residus, impacte econòmic i social, o suposades irregularitats administratives. Aquestes són algunes de les conseqüències que, denuncia, la plataforma Salvem la Vall tindrà el desenvolupament del PAI Medina Llíber.

I així ho han exposat en la visita que han realitzat, al primer café, de Dénia FM, Raquel Vives, activista i membre de la plataforma, i José Vicente Sánchez, geògraf, professor a la Universitat de València i col·laborador amb el col·lectiu en aquesta matèria.

Vives defensa que la Muntanya Llarga, on està programat aquest PAI, és “un símbol de la Vall de Pop”.

Sánchez assenyala l’impacte econòmic i social que tindrà el desenvolupament d’aquest pla urbanístic, així com els efectes mediambientals, apuntant que no estan garantits els recursos hídrics, no disposa de concessió d’aigües per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Afegint estar esperant una reunió amb la CHJ, sol·licitada des de fa mesos. I la depuradora d’aigües fecalsno està preparada per a assumir tots els residus”.

Així mateix, assegura que aquest tipus de programes ja no tindrien cabuda segons la legislació territorial i urbanística de la Comunitat Valenciana.

Des de la plataforma mostren els seus dubtes amb què s’haja complit la legalitat en aquest procediment.

I parlen de suposades irregularitats administratives. Vives explica que el jutjat administratiu número 4 d’Alacant ha decretat mesures cautelars d’aquestes obres. Però els seus responsables han dividit el programa en dos, la part del clavegueram, afectat per aquestes mesures cautelars, i la resta, que és la part que continua. Al respecte, incidix en què no es poden començar unes obres mentre que “no estiga clar el clavegueram” afegint que “no pots construir sense clavegueram”. Parlant respecte d’“una situació de privilegi de classes”.

Reunió a Brussel·les

També ha repassat les conclusions de la reunió mantinguda, a finals de la setmana passada, a Brussel·les amb europarlamentaris i eurocomissaris, qui van adquirir el compromís de remetre una carta a les Administracions implicades, indicant les tres directrius europees que s’estan incomplint i “forçar que les respecten”. I, d’altra banda, el compromís de defensar la petició de la plataforma al Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *