Mobilitat

La Generalitat Valenciana s’uneix a la comissió creada per les comarques de la Safor i la Marina

Els dirigents han destacat que l'objectiu és treballar de manera conjunta per desembossar infraestructures
Salomé Pradas, consellera; Jose Manuel Prieto, alcalde de Gandia / GVA

La Generalitat Valenciana s’ha unit a la comissió creada per les comarques de la Safor i la Marina. Així ho ha confirmat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, durant la seua visita a l’Ajuntament de Gandia, amb l’objectiu d’avançar en infraestructures clau.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, han pactat la creació d’una comissió conjunta amb les comarques de la Safor i la Marina per avançar en projectes com el tramvia Gandia-Dénia. Així ho han confirmat Pradas i Prieto després d’una trobada que han mantingut a l’Ajuntament de Gandia el passat dimarts 21 de maig.

Ambdós dirigents han destacat que l’objectiu és treballar de manera conjunta per desembossar infraestructures “que permeten el desenvolupament econòmic de les dues comarques”. Durant la cita, la consellera ha traslladat al primer edil els progressos en projectes que coordinarà la futura comissió. “Des de la Conselleria avancem en la licitació de l’estudi informatiu per ampliar el tramvia de Dénia a Gandia i el nostre objectiu és que en dotze mesos tinguem una solució clara”, ha incidit Pradas.

De la mateixa manera, ha destacat que aquests treballs “no impliquen que renunciem al Tren de la Costa“. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que la Generalitat es reunirà amb l’Ajuntament i el Ministeri de Transports “per coordinar ambdós projectes”. A més, Salomé Pradas ha confirmat que les noves línies de transport per autobús entraran en funcionament en 2025.

Salomé Pradas Gandia | GVA

Antecedents

Dénia va acollir recentment una reunió de les alcaldesses i els alcaldes de les comarques de la Marina Alta i la Safor. L’objectiu dels representants de Gandia, Oliva, Bellreguard, Palmera, Ondara i Dénia va ser el d’unir forces per reivindicar una connexió ferroviària que done solució a la reivindicació històrica de les dues comarques.

En aquesta trobada, els representants de les sis poblacions van acordar, en primer lloc, començar a treballar en la redacció d’una declaració conjunta que reflectisca la posició unànime de tots els municipis afectats per la falta de connexió ferroviària entre la Marina i la Safor, juntament amb la sol·licitud de convocatòria d’una taula de diàleg que concerte i acorde la solució definitiva de connexió que necessiten els municipis de les dues comarques. També es va acordar la constitució d’un fòrum d’agents socials i econòmics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *