Entrevistes

Jimmy Higueras: “No som conscients de l’esforç que requerix recórrer 1.400 quilòmetres en deu dies”

Entrevista, en Dénia FM, amb representants de l'Associació Condenados al Bordillo
Sergio Llobell (e) i Jimmy Higueras (d) / Alba Alborch

Després de nou etapes i 1.400 km pedalant, aquest dissabte, 1 de juny, està previst que arriben a Dénia, els onze ciclistes d’ultradistància, que van partir el divendres, 24 de maig, des d’Angers (França) en la VII Carrera Solidària, a favor de l’Associació Condenados al Bordillo, organitzada per aquesta i l’associació francesa Entraid.
El president del col·lectiu, Jimmy Higueras, i un dels usuaris i treballadors, Sergio Llobell, han visitat ‘el primer café’ de Dénia FM, per a explicar més sobre l’origen d’aquesta carrera i el que s’ha preparat per a la seua arribada.
Aquesta cita esportiu-solidària va nàixer l’any 2011, després de la visita de Franc, un dels ciclistes i ànima mater del projecte, a l’Escola Municipal d’Esport Adaptat, que gestiona Condenados al Bordillo.
Des de llavors s’ha realitzat en els anys 2011, 2013, 2015, 2016 (corrents), 2017, 2019, 2022 i ara en 2024. Però, a més, aquest any té una característica especial, ja que porta el nom de Carrera Angers-Dénia Trofeu Vincent, en reconeixement d’aquest últim ultracorredor mort.
Els ciclistes seran rebuts en l’IES Maria Ibars, una recepció “molt emotiva” com ha reconegut el mateix Higueras.
Un grup d’esportistes de la Peña Ciclista Fent Smics de Dénia, els esperaran en Simat de Valldignia per a acompanyar-los en l’últim esforç fins a la ciutat.
L’últim quilòmetre serà recorregut, amb bicicletes adaptades, per un grup de persones amb capacitats diferents, acompanyats per corredors, ciclistes i persones en patinet, tots ells usuaris i familiars, simpatitzants, voluntàries, amics de l’Associació, qui entraran a l’Institut on els rebrà un gran nombre de persones.
Es lliuraran els trofeus als ciclistes, realitzats pels usuaris/es del TAPIS de Dénia, i l’Ajuntament els lliurarà, també, un detall de reconeixement i agraïment. Finalment, actuarà la Muixeranga de Segària.
Els fons a recaptar es destinaran a “reforçar projectes”, tals com l’Escola Municipal d’Esport Adaptat i “l’atenció als grandíssims dependents”, ha indicat Higueras, qui també ha incidit en la importància de conéixer les “diferents realitats que hi ha en la societat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *