Política

Mario Vidal: “Els nostres polítics estan crispats”

Gent de Dénia lamenta la crispació política sorgida, entre els partits, arran de l'últim ple de la corporació
Imatge d'arxiu del portaveu de Gent de Dénia, Mario Vidal, en les instal·lacions de Dénia FM / Miriam Pagán

El portaveu de Gent de Dénia, Mario Vidal, ha remés un comunicat de premsa lamentant la crispació política sorgida, entre els grups municipals, arran de l’últim ple de la corporació de l’Ajuntament de la capital comarcal.

Reproduïm íntegrament el comunicat:

“En el Ple Ordinari Municipal de l’Ajuntament de Dénia celebrat dijous passat dia 25 d’abril, tal com es pot veure en la gravació disponible en YouTube, vam ser fets partícips involuntaris de l’escenificació de tot un mostrari de Picabaralles, retrets i mals tons entre els representants del bipartidisme, PSOE+Compromís, d’una banda, i PP+Vox per l’altre.

Gent de Dénia, com a partit que prioritza la política local, creu que el que els representants de la ciutadania han d’escometre són accions que milloren la nostra ciutat, no crispar l’ambient, i molt menys invertir el temps d’un ple municipal en retrets i desqualificacions tan típiques de la política nacional amb allò del “i tu més”.

No senyors, no ens han triat per a això. Ens han triat per a governar la ciutat, siguem oposició o equip de govern. Estem per a gestionar recursos, impostos i treball, no servix de res tirar culpes a gestions del passat, això el que fa és crear més odi i rancor. Les mòmies haurien de quedar-se bé lluny.

La primera de les “disputes” va vindre arran dels Ducs d’Alba, en la qual, en lloc de buscar la seua restauració, que ja va sol·licitar Gent de Dénia l’any 2021, vam veure a l’equip de govern, PSOE + Compromís, intentant per la via d’urgència monopolitzar la restauració i la seua suposada glòria. Resulta que, des de la Direcció General de Ports de la Generalitat Valenciana, en mans del PP i Vox, comença a treballar sobre això. Això no li encaixa al govern local, no li agrada que la medalleta li la col·loquen els partits de la seua oposició. No sembla preocupar realment recuperar el Patrimoni comú aprofitant tots els recursos possibles, vengen del costat que vinguen. La reacció dels del pacte del Botànic no s’ha produït per legítima preocupació per les coses del poble, sinó per fer-se amb la medalleta de la restauració. No els va preocupar durant les dos últimes legislatures.

A continuació, va vindre el tema de sol·licitar a la Direcció General de Ports que liquide els acords i que faça el port autònom, petició que en la passada legislatura es va sol·licitar per 2 vegades i va ser firmada com a declaració institucional (firmada i aprovada per tots els grups). No oblidem que, en eixe moment, la Direcció General de Ports de la Generalitat Valenciana estava en mans del Botànic. Però van preferir canviar les regles del joc del Reglament per a així no liquidar el “deute” i no fer el port autònom…. Curiós, veritat? A este tema en comptes d’anar tots a l’una i tornar a sol·licitar i reivindicar, es van tornar a enredar en una discussió que per a res convé ni millora al ciutadà denier, però sí que crea crispació. És al que ens tenen acostumats ja des de la política nacional.

I arribat el torn de “precs i preguntes”, una altra picabaralla entre l’edil Compromissari i el de Vox, que com els anteriors no aconseguixen més que augmentar la crispació sense solucionar res a la població de Dénia.

Sembla que alguns grups se senten còmodes amb esta crispació i es creuen que així guanyen… no sé, la qual cosa sí que tenim clar és que així no es treballa a solucionar els problemes de la nostra ciutat, així cregues enemistats, fatxenderies i rancors.

Cap d’estos partits sembla plantejar-se treballar en conjunt per millorar, no. El guió és el “d’ací mane jo d’això i el que tu fas és fotre’m, perquè eres d’un altre grup polític, però al poble “que li donen”.

En Gent de Dénia evitem i evitarem esta crispació, estem per a treballar, per a reclamar, per a solucionar en el que puguem i secundar el que siga bo per a Dénia, vinga d’on vinga i ho demane qui ho demane.

Creiem que eixa és la solució i la manera d’actuar i així seguirem, evitant confrontacions dialèctiques que no servixen més que per a generar “odi i picabaralles en l’àmbit personal”. Eixe no és el nostre estil.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *