Entrevistes

Nicolás Merle: “La major satisfacció d’un advocat és ajudar al client i que es quede content amb tu”

Entrevista, a Dénia FM, a l'advocat amb motiu dels seus 50 anys de professió
Nicolás Merle Suay / Alba Alborch

Després del reconeixement que li va brindar l‘Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant, pels seus 50 anys de professió, l’advocat dianenc Nicolás Merle Suay ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM. Un homenatge que li ha produït “molta alegria”.

Merle ha recordat els motius pels quals es va fer advocat, explicat en el seu llibre ‘El Mut de Morand, la crueldad de su destino. La seua àvia, en el seu llit de mort, li va demanar que “salvara la família”, amb 14 anys, i va decidir estudiar dret. I ha repassat algunes vivències personals i familiars.

Respecte a l’evolució d’aquesta professió al llarg dels anys, assegura que “la diferència és enorme, bestial”, recordant com quan va començar només hi havia entre 6 o 7 advocats de renom a la Marina Alta, i només un jutjat de Primera Instància a Dénia. “Ha canviat radicalment”, puntualitza.

També ha assenyalat un cas particular que li ha marcat en la seua carrera professional. Quan va guanyar un plet al catedràtic de Dret Civil, Luis Díaz Picazo, exprofessor seu.

Al respecte, afirma que “la major satisfacció d’un advocat és ajudar al client i que es quede content amb tu”, i assenyala que no només s’intenta guanyar, sinó que “intentes convéncer i arribar a acords”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *