Entrevistes Primer Café

Raúl de Lope: “El Festival Internacional és com una Exposició Universal en menudet”

Entrevista, a Dénia FM, amb el president de l'Associació Festival Internacional de Xàbia
Raúl de Lope, president de l'Associació Festival Internacional / Alba Alborch

Interculturalitat, gastronomia, tradicions, retrobaments… es tornen a donar cita, del 4 al 6 de juliol a Xàbia, en el Festival Internacional, que organitza l’associació que porta aquest nom, a celebrar-se a l’avinguda Augusta, en el tram al costat de l’IES La Mar, des de les 18 hores, amb accés lliure.

Amb aquest motiu, ha visitat ‘el primer café’ de Dénia FM, el president de l’associació, Raúl de Lope, per a aprofundir en aquesta XXIX edició.

El certamen, que mostra la riquesa de les més de 80 nacionalitats que conviuen a Xàbia, comptarà enguany amb 19 països participants, entre els quals debuten els EUA i Irlanda (Espanya, Madagascar, Mèxic, Marroc, Brasil, Itàlia, Uruguai, Polònia, Colòmbia, EUA, Suïssa, Alemanya, Algèria, Xile, Cuba, Veneçuela, Argentina i Anglaterra). A més, també participen Creu Roja Xàbia i els Voluntaris de Balcón al Mar.

Durant tres dies, els visitants poden fer una volta a mig món en una “festa per a totes les edats“, amb diverses actuacions a l’escenari central, per a tots els públics, a més de les casetes pròpies dels països participants.

Però, a més, com ha destacat el mateix de Lope és un “punt de connexió amb tota la gent que ens visita” i un punt de retrobament amb amics.

De fet, de Lope l’ha descrit com “una exposició universal en menudet“.

Són milers els visitants cada any. Segons estimacions, l’any passat al voltant de 40.000 persones van passar durant els tres dies del festival pel seu emplaçament.

De cara a la XXX edició, en 2025, de Lope pretén realitzar “una retrospectiva” del festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *