Sanitat

Protestes del personal sanitari de la Marina Alta per les seues condicions laborals

Exigixen al conseller de Sanitat que pose fi a les "polítiques de retallades i explotació del personal"
Protesta del personal sanitari de la Marina Alta / Tino Calvo

Després de la rescissió del contracte amb l’anterior adjudicatària i l’assumpció de la gestió pública per part de la Conselleria de Sanitat del departament de Salut de Dénia, el passat 1 de febrer, el malestar entre el personal sanitari en la Marina Alta, no cessa per les seues condicions laborals.

Convocats per CC.OO, UGT i Intersindical Salut, es concentraven a les portes dels seus centres de treball, per a evidenciar el “malestar del personal de la Conselleria de Sanitat amb unes polítiques que empitjoren les condicions laborals i també la qualitat assistencial”. Una convocatòria que es repetirà el pròxim 7 de maig, a les 11 hores.

En el manifest, exigixen al “Govern de Carlos Mazón que complisca els acords firmats, la passada legislatura, i implante la jornada de 35 hores“, i “que ho faça sense peatges ni xantatges com els que la Conselleria tracta d’imposar, a través de la negociació a la baixa del Decret de jornada”.

Indiquen en l’escrit que “aquests deu mesos de legislatura estan sent nefastos per als treballadors i treballadores de la sanitat pública valenciana”. Parlen de “pèrdua de drets“, “d’esprémer al màxim el personal per intentar compensar el dèficit de plantilla, sense que el Consell haja presentat ni una sola mesura de reforç estructural de recursos humans”. A més de assenyalar que “el decret llei que regula les macroàrees i que implicarà mobilitat forçosa del personal, ni tan sols es va consultar prèviament amb els sindicats”.

Afirmen que “no estem disposats a tolerar aquest atropellament” i exigixen a Marciano Gómez “que pose fi a les polítiques de retallades i explotació del personal, que reforce les plantilles i que es complisca amb els acords”, afegint que “volem la implantació de les 35 hores sense peatges, i diem NO a la mobilitat forçosa i exigim un accés a l’ocupació pública en igualtat de condicions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *