Entrevistes

Vicent Grimalt: “Més enllà del Tram, no deixarem de reivindicar el tren”

Entrevista, a Dénia FM, amb l’alcalde de Dénia
Vicent Grimalt, alcalde de Dénia / Alba Alborch

L’alcalde de Dénia, el socialista Vicent Grimalt, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, per aprofundir en les conclusions de la reunió mantinguda entre alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta i la Safor en reivindicació de la connexió ferroviària entre les dos comarques veïnes.

Grimalt qualifica de “situació molt lamentable” que, 50 anys després que es tancara la línia entre Dénia i Gandia (11 febrer 1974), encara no existisca una solució definitiva que una ambdues capitals de comarca. A més, no ha mostrat molta confiança que “arribe a bona estació”.

Les reunions entre els municipis afectats pel traçat es produïxen arran d’una anterior entrevista entre el president de la GVA, Carlos Mazón, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en la qual el cap del Consell li va comunicar que hi havia 135.000 euros, en 2024, per a l’estudi de connexió via Tram; però a “mitjans d’any, no sabem res de la licitació”, afegix el primer edil denier.

Motiu pel qual, els municipis fan “front comú” en reincidir en aquesta reivindicació històrica. Grimalt assegura que, després de la reunió d’ahir entre Gandia, Dénia, Oliva, Ondara, Bellreguard i Palmera, es convocarà la resta d’alcaldes de les dos comarques i agents socials i entitats cíviques.

I afegix que “més enllà del Tram, no deixarem de reivindicar el tren”, recordant que les competències del primer les té la Generalitat Valenciana, i del segon, el Ministeri.

A més, se sol·licitarà reunió a representants d’ambdues Administracions Supramunicipals, principalment, amb el Ministeri perquè els contesten a les al·legacions presentades a l’estudi previ del tren. És més, assegura que Prieto ja ha sol·licitat una reunió amb aquest departament ministerial, a l’espera de confirmació de data.

Tram Dénia-Benidorm

Respecte a un altre Tram, el de la L9 entre Dénia i Benidorm, en resposta a les declaracions de la líder del PP a Dénia, Pepa Font, a Dénia FM, Grimalt ha recordat que el tancament d’aquesta línia en 2016 es va produir després de la falta d’inversió del llavors govern autonòmic del PP, i que el Govern del Botànic ha invertit al voltant de 200 milions d’euros en aquests treballs, incidint que aquest govern “ha sigut l’únic que ha fet alguna cosa” per aquesta línia ferroviària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *