Societat

Controls de seguretat i tensió en la manifestació convocada a Gata de Gorgos

La Guàrdia Civil ha hagut de custodiar la mesquita local i veïns han increpat als manifestants des dels balcons
Manifestants enfront de l'Ajuntament de Gata de Gorgos / Kevin Carrió

Centenars de persones s’han sumat a la manifestació, organitzada per l’agrupació d’ultradreta Revuelta, als carrers de Gata de Gorgos arran del assassinat de David Lledó que va tindre lloc la setmana passada. A les 18.30 hores d’este diumenge, la plaça Espanya va veure l’inici de la marxa que passaria per les portes de l’ajuntament, la mesquita local i l’entrada del poble.

Inici de la manifestació a Gata de Gorgos | Kevin Carrió

En arrancar la manifestació, la qual no comptava amb l’aprovació de Governació ni amb el consens de la família i amics del mort (com compartien en xarxes socials), els líders de l’agrupació coneguda per les protestes enfront de la seu socialista de Ferraz, han arrancat amb les proclames “Espanya cristiana, mai musulmana” o “No ens mires, uneix-te”. Just en el moment en què diversos manifestants increpaven a alguns veïns apuntats als balcons de les seues cases perquè s’uniren a la marxa: “No som d’ací, però fem costat a David més que vosaltres que sou del poble”.

Pancartes de la manifestació | Tino Calvo
Pancarta de Revuelta | Tino Calvo

Un dels moments de tensió, es donava a les portes de l’ajuntament, on els organitzadors han deixat un ram de flors i després d’un minut de silenci, han enfocat el discurs cap a l’alcalde de Gata de Gorgos, Josep Signes. “Baixa ací, maricón” o “alcalde roig i traïdor” han sigut alguns dels insults que des del carrer, part dels manifestants llançaven a l’aire en contra del munícipe. Estos successos s’han repetit en les xarxes socials durant les passades setmanes, com van denunciar fa tan sols uns dies la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta.

Ram de flors enfront de la porta del consistori | Kevin Carrió
Ram de flors a la porta del consistori | Tino Calvo

No ha sigut l’únic moment de tensió viscut en la marxa, perquè just en eixe punt dos dones alienes a la marxa han confrontat als insults assegurant que “assassins hi ha de totes nacionalitats, no hi ha perquè crear política d’una desgràcia”. Davant estes paraules, diverses persones han replicat amb insults masclistes i xenòfobs. La Guàrdia Civil ha intervingut per a calmar la situació i que la manifestació continuara el seu rumb.

El següent punt ha sigut la Mesquita de la Pau, en el carrer Dr. Moratal, lloc de res per a la comunitat islàmica de Gata, que ha sigut resguardada per la Guàrdia Civil. “Eixa mesquita, la cremarem” i, de nou, “Espanya cristiana, mai musulmana” han sigut els crits del gruix frontal de la manifestació, comandada pels organitzadors amb marcada ideologia d’ultradreta. Un jove, des del balcó de la seua casa, ha increpat als manifestants, els quals han respost amb amenaces i insults per igual abans de continuar la marxa.

Guàrdia Civil custodiant la Mesquita de la Pau | Tino Calvo
Manifestants enfront de la mesquita de Gata de Gorgos | Tino Calvo

Més de 300 persones, provinents de tota Espanya, han acudit a la convocatòria d’esta manifestació no autoritzada als carrers de Gata de Gorgos i que finalitzava en l’entrada del municipi, on s’ha dispersat donant per finalitzada la jornada sense incidents greus després d’hores de tensió i amb fortes mesures de seguretat per part tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *